Noa Lang namens Club Brugge tegen Standard
LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 :Medhi Carcela midfielder of Standard Liege and Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Bekerwedstrijd tegen Standard gaat sowieso door

Na de pijnlijke uitschakeling tegen Dynamo Kiev in de Europa League, leek Club Brugge al snel de kans te krijgen om de kater van zich af te spelen. Met het bezoek aan KAA Gent stond er een mooi duel op het programma. Dat gaat echter niet door. Naar aanleiding van nieuwe coronagevallen vroeg Blauw-Zwart bij de Pro League om uitstel. De blik kan daardoor op de bekermatch tegen Standard. Die gaat sowieso door. No matter what.

In de aanloop naar het heenduel met Dynamo Kiev kreeg Club Brugge, zoals bekend, een aantal flinke tikken te verwerken. Niet alleen Stefano Denswil, Matej Mitrovic en Hans Vanaken testten positief op het coronavirus. Ook Noa Lang en Mats Rist waren om dezelfde reden niet van de partij in Kiev. Daags voor de return testte ook Charles de Ketelaere positief op COVID-19, vrijdag gevolgd door Ethan Horvath. Dat bracht het aantal op zeven en dat gaf Club Brugge het recht om bij de Pro League om uitstel van de uitwedstrijd tegen KAA Gent te vragen. Zo geschiedde. De topper van zondagavond gaat niet door en wordt vermoedelijk op 11 of 18 maart ingehaald.

Doordat de wedstrijd van zondagavond niet doorgaat, kan bij Club Brugge de blik op de Croky Cup. Donderdagavond speelt de koploper van België in Luik de kwartfinales tegen Standard. Dat duel heeft sowieso doorgang. Ook als de testen van komende week nieuwe besmettingen laten zien, wordt er gevoetbald. ”Voor de Croky Cup kunnen wedstrijden namelijk niet worden uitgesteld”, schrijft Het Nieuwsblad. Dat betekent dat Blauw-Zwart moet hopen dat onder anderen Vanaken, Lang en Rits deze week de training hervatten. Het is dan natuurlijk nog maar de vraag of ze fit genoeg zijn om in Luik aan de aftrap te verschijnen…

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws