Alle ogen gericht op De Ketelaere (indien hij fit is)

Charles de Ketelaere
Charles de Ketelaere Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

De afwezigheid van Noa Lang tegen Dynamo Kiev is om meerdere redenen een groot gemis voor Club Brugge. Niet alleen is hij belangrijk met goals en assists, ook zijn beweging en creativiteit is van groot belang voor het elftal. Nu hij er dus niet bij zal zijn, moeten de geniale ingevingen van Charles de Ketelaere komen. Het wordt daarom met z'n allen duimen dat hij fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen.

Een vlekkeloze aanloop naar een Europese wedstrijd. Het overkwam Club Brugge nog niet vaak dit seizoen. Coronagevallen in de aanloop naar Zenit-uit, een vervelende Emmanuel Dennis voorafgaand aan de reis naar Dortmund en ook onnodig puntenverlies tegen OH Leuven en KV Mechelen. Dit keer leek het anders. De Europa League leeft als nooit tevoren. Philippe Clement en zijn mannen plaatsten zich op een haartje na voor de achtste finales van de Champions League. De coach was trots op wat zijn ploeg liet zien in het miljardenbal. Een rentree in de Europa League was zeker geen straf. Sterker nog, de ultieme mogelijkheid om te bewijzen dat het elftal is gegroeid.

In de competitie stevent Club Brugge in razend tempo af op de landstitel en vorige week werd Antwerp FC uitgeschakeld in de Croky Cup. Alleen het bezoek aan Charleroi moest nog drie punten opleveren, alvorens de blik op de Europa League kon. Wat wij echter niet wisten, was dat de voorbereiding op zowel Charleroi als Dynamo Kiev van het weekend al werd verstoord. Stefano Denswil en Matej Mitrovic hadden klachten en bleven uit voorzorg thuis. Het duel met Charleroi ging niet door, waardoor Clement en co al snel huiswaarts konden keren. De blik kon op de Europa League, ware het niet dat eerst de coronaresultaten goed nieuws moesten opleveren.

Creativiteit

Denswil en Mitrovic kregen maandag al slecht nieuws te horen. Daar bleef het die dag niet bij, want ook De Ketelaere haakte af wegens ziekteverschijnselen. Ook corona, dacht men. De resultaten die dinsdag binnen kwamen, spraken dat echter tegen. Het goudhaantje testte negatief. Fit voelde hij zich zeker niet. Dat hij woensdagmorgen wel 'gewoon' op het vliegtuig stapte, is goed nieuws. Zeker omdat Lang dat niet deed. Daarmee reizen er dus plots veel minder doelpunten en assists mee naar Kiev. Nu staat De Ketelaere er niet om bekend dat hij de ene na de andere treffer maakt, maar begin dit jaar liet hij al wel zien belangrijk te zijn met assists.

Zo fungeerde hij in de eerste drie wedstrijden van 2021 telkens als aangever. De Ketelaere leek gehoor te geven aan zijn criticasters, die vinden dat zijn rendement omhoog moet. In de eerste seizoenshelft viel dat wat tegen, maar dat maakte zijn waarde voor Club Brugge er niet minder om. Ook zonder doelpunten te maken of assists te geven was hij belangrijk voor zijn ploeg. Zeker in de wedstrijden waarin hij als spits fungeerde, liet hij zijn teamgenoten beter voetballen. En in januari liet hij op het middenveld zien waarom men zich geen zorgen hoefde te maken over de absentie van Vanaken. Met zijn creativiteit en gouden linkerbeen zorgde hij misschien wel voor nóg meer voetbal vanuit de as.

https://www.youtube.com/watch?v=7YyagBjBMfg
Een heel leep balletje van De Ketelaere op Dost, die de 0-1 maakt tegen STVV.

Duimen

Zijn creativiteit komt goed van pas tegen Dynamo Kiev, dat vaak met een gesloten verdediging speelt. Een sluw passje tussendoor, een leep balletje op Bas Dost of de bal net iets langer in bezit houden om ruimte te maken voor zijn medespelers. Het zit allemaal in De Ketelaere zijn spel. Daarom, nog maar eens, duimen dat hij zich donderdag topfit voelt en zonder problemen aan de aftrap kan verschijnen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand