Aanvallende opties beperkt bij wegvallen De Ketelaere

Philippe Clement en Charles de Ketelaere tijdens Antwerp-Club Brugge
Philippe Clement en Charles de Ketelaere tijdens Antwerp-Club Brugge Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Het is vooralsnog een week van uitersten voor Club Brugge. Zondagavond stond het bezoek aan Charleroi op het programma. Daar zette de Pro League echter een streep door. Ook achter de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev staat door de winterse omstandigheden een vraagteken. Komt daar nog bij dat Charles de Ketelaere waarschijnlijk positief op corona is. Werk aan de winkel voor Philippe Clement.

Niets leek Club Brugge nog dwars te kunnen zitten. De landskampioen schoot uit de startblokken in het nieuwe jaar en zegevierde in alle negen wedstrijden na de jaarwisseling. Clement en co kwalificeerden zich ten koste van Antwerp FC voor de kwartfinales van de Croky Cup en denderen in hoge snelheid af op een nieuwe landstitel. De ploeg tankte heel wat zelfvertrouwen in aanloop naar het nieuwe avontuur in de Europa League. Ze is erop gebrand om in het tweeluik met Dynamo Kiev te laten zien dat het goede optreden in de groepsfase van de Champions League geen incident was.

In aanloop naar de heenwedstrijd in Kiev krijgt Club Brugge echter toch te maken met tegenslagen. Zoals eigenlijk wel vaker als er een Europese wedstrijd op het programma staat. Eerder dit seizoen moesten Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik het bezoek aan Zenit nog missen vanwege een positieve coronatest. Nu lijken Stefano Denswil, Matej Mitrovic en De Ketelaere een streep te moeten zetten door het eerste duel met Dynamo Kiev. Laatstgenoemde verliet maandagmorgen vroegtijdig het trainingsveld. Het goudhaantje van de eerste seizoenshelft kampte met ziekteverschijnselen. Bij Club Brugge gaan ze er al voorzichtig vanuit dat hij corona heeft. Dat geldt ook voor Denswil en Mitrovic. Beide verdedigers zouden symptomen hebben.

Chong bij Club Brugge
Tahith Chong scoorde één keer en gaf twee assists in zijn eerste twee wedstrijden voor Club Brugge, maar mag niet aantreden in de Europa League. (Photo by Jan De Meuleneir/Photonews)

Dirar

Met Tahith Chong trok Blauw-Zwart in januari een vervanger aan van Krépin Diatta. De Nederlander zou nu uitstekend van pas komen, ware het niet dat hij niet speelgerechtigd is voor de Europa League. Deelnemende ploegen mogen van de UEFA immers maar drie nieuwe spelers inschrijven voor de Champions League en of Europa League. Club Brugge koos voor Bas Dost, Denswil en Nabil Dirar. Laatstgenoemde zou door Clement als vervanger van De Ketelaere naar voren gedragen kunnen worden. Hoewel Dirar in eerste instantie is gehaald als stand-in van Clinton Mata, kan hij natuurlijk ook als flankspeler uit de voeten.

Naast Dirar heeft Clement ook David Okereke achter de hand. De Nigeriaan kwam in de zomer van 2019 over als centrumspits, maar speelt dit seizoen vaker op de flank dan in de punt. Okereke kreeg van Clement nog het vertrouwen in de wedstrijden tegen Standard en Waasland-Beveren, maar werd beide keren vroegtijdig naar de kant gehaald. Zowel Dirar als Okereke is natuurlijk een compleet andere voetballer dan De Ketelaere. Dat maakt het er voor Clement niet gemakkelijker op. Juist tegen de hechte defensie van Dynamo Kiev kan Club een creatieve speler als De Ketelaere goed gebruiken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand