Zo goed als rond: Schrijvers vertrekt naar promovendus

Siebe Schrijvers vertrekt bij Club Brugge
Siebe Schrijvers vertrekt bij Club Brugge Foto: © Ts/Photo News

Bas Dost kwam, Michael Krmencik ging. Nu staat ook Siebe Schrijvers op het punt om te vertrekken bij Club Brugge. De aanvaller komt niet voor in de plannen van Philippe Clement. Volgens Het Laatste Nieuws trekt Schrijvers zo goed als zeker naar OH Leuven. Hij schijnt alleen nog de medische tests met succes te moeten afleggen.

Van de zomer vertrok Thibault Vlietinck nog op huurbasis naar OH Leuven. Schrijvers zal de deur op Jan Breydel echter definitief achter zich dichttrekken. Zodoende komt er na ruim twee jaar einde aan het huwelijk tussen Club Brugge en de in Peer geboren aanvaller. Schrijvers kwam in de zomer van 2018 voor drie miljoen euro over van KRC Genk. In zijn eerste seizoen was hij vaker wel dan niet basisspeler en kwam hij uiteindelijk tot 38 officiële wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en vijf keer een assist leverde.

Na dat seizoen vertrok Ivan Leko bij Club Brugge. De Kroaat werd opgevolgd door Philippe Clement, die de landstitel had veroverd met KRC Genk. Het vertrek van Leko en de komst van Clement pakten niet goed uit voor Schrijvers. De aanvaller was in het afgelopen seizoen weliswaar goed voor 34 wedstrijden, maar daarvan begon hij er meer op de bank dan aan de aftrap. Deze jaargang komt hij helemaal niet meer in de plannen voor van Clement. Vooralsnog kwam hij slechts dertien keer in actie. Zijn bijdrage in de groepsfase van de Champions League - 23 minuten - was veelzeggend.

OH Leuven

Afgelopen zondag, tijdens het bezoek aan STVV, kreeg Schrijvers slechts vijf minuten van Clement. Omdat de aanvaller al weken in verband wordt gebracht met een vertrek op Jan Breydel, had het veel weg van een afscheid. Meerdere ploegen hadden wel oren naar zijn komst, maar het lijkt dus OH Leuven te worden. De promovendus presteert boven verwachting goed in de Jupiler Pro League. Met de huidige vierde plek is OHL serieus in de race voor de Play-Offs om het kampioenschap.

Schrijvers kwam uiteindelijk 85 keer in actie voor Club Brugge. Daarin was hij goed voor zestien goals en veertien assists. In 2019 maakte hij nog het Doelpunt van het Jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=9cF3rdmdbCY

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand