Het Jan Breydel van Club Brugge
Bruges may 15 Belgium, Club Bruges celebrates his championship by releasing bleu smoke on top of the Jan Breydelstadion. No Celebrations possible because of the coronapandemic. Pictured on may 15 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News

Wat we qua transfers nog verwachten van Club Brugge

Met Bas Dost en Stefano Denswil trok Club Brugge deze mercato al twee spelers aan. Tegenover hun komst stond het al dan niet tijdelijke vertrek van Michael Krmencik, Siebe Schrijvers, Krépin Diatta en Emmanuel Dennis. Ook in het slotstuk van de transfermarkt lijken we nog het nodige te kunnen verwachten.

Een spits stond bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge. Van de zomer zochten Vincent Mannaert en Clement al nadrukkelijk naar een nieuwe aanvalsleider, maar bleven ze uiteindelijk met lege handen achter. Althans, geen van de genoemde namen uit de wandelgangen maakte ook daadwerkelijk de overstap. Met David Okereke, Youssouph Badji, Krmencik en Dennis had Clement daarentegen voldoende opties voor de spitspositie. Geen van hen slaagde er in de eerste seizoenshelft echter in te imponeren, alhoewel van Badji geen wonderen werden verwacht. Op bezoek bij KRC Genk bewees de jonge aanvaller echter wel zijn waarde met een rake kopbal die Blauw-Zwart de zege bezorgde.

Maar zoals wel meer van zijn leeftijdsgenoten, kende Badji een terugval. Krmencik kende daarentegen een opleving, maar die was van slechts korte duur. Okereke worstelde nog eens met zijn vorm, terwijl Dennis kans na kans verprutste en zich met zijn wangedrag in aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund onmogelijk maakte. Gelukkig voor Clement kon eind december een streep worden gezet onder de zoektocht naar een spits. Dost tekende voor anderhalf jaar en scoorde al vier keer in vier duels. Om in de toekomst een nieuw spitsenprobleem te voorkomen, haalt Club Brugge naar verluidt Daniel Pérez weg uit Venezuela. De aanvaller zou inmiddels zijn gearriveerd in Brugge. Hij sluit binnenkort aan bij Club NXT, waar hij de kans krijgt zich te ontwikkelen tot eerste elftal speler.

Edmilson Junior
In de zoektocht naar een vervanger van Krépin Diatta staat ook oud-Standard speler Junior Edmilson op het lijstje. (Photo by Gregory Van Gansen/Photonews)

Geruchtenmolen

De spitspositie is voorlopig goed bezet, maar dat geldt (nog) niet voor de flanken. Club Brugge hoopt in de laatste dagen van januari nog met een vervanger van de naar AS Monaco vertrokken Diatta op de kroppen te komen. De koploper schijnt meerdere kandidaten op de korrel te hebben. Facundo Pellistri, Jaden Philogene-Bidace en ook Junior Edmilson zijn in beeld. Clement vertelde tijdens de persconferentie van woensdagmiddag vertrouwen te hebben dat het goedkomt, zonder namen te noemen. ”Ik ga niet over specifieke spelersdossiers spreken. Er zijn altijd geruchten die niet of wel kloppen. We zullen zien wanneer er een akkoord is met een bepaalde speler”, aldus de coach.

Tegenover de waarschijnlijke komst van een aanvaller staat het mogelijke vertrek van Simon Deli. De Ivoriaan komt niet meer voor in de plannen van Clement en staat al een tijdje op de nominatie om een transfer te maken. Zowel Fenerbahçe als Saint-Etienne schijnt interesse te tonen. Het voorstel van de Turken maakte echter geen indruk op Club Brugge, terwijl Deli zelf voorlopig bedankte voor Saint-Etienne. Het is echter geen geheim dat Blauw-Zwart de verdediger nog hoopt te verkopen. Hij loopt volgend jaar immers uit zijn contract.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws