v.l. Niklas Moisander, Bas Dost (Frankfurt) Frankfurt, 31.10.2020, Fussball, Bundesliga, Eintracht Frankfurt - SV Werder Bremen ! only BELGIUM !
© ThorstenWagner / Witters Sport / Photo News

Waarom we veel verwachten van Dost zijn debuut

Club Brugge had zich van de zomer al graag willen versterken met Bas Dost, maar toen kwam het er nog niet van. Van de week arriveerde de Nederlander dan toch bij de regerend landskampioen van België. Daar is de club, maar ook Dost zelf hartstikke blij mee. Hij kijkt er naar uit om te schitteren voor zijn nieuwe werkgever. Over een week kan hij zijn debuut maken. Om één bepaalde reden kijken wij daar heel erg naar uit.

In de zomer van 2019 betaalde Club Brugge acht miljoen euro voor de komst van David Okereke. De Nigeriaan kende een piekstart, maar viel vervolgens ver terug. Een halfjaar na zijn komst legde Club zes miljoen euro op tafel voor de handtekening van Michael Krmencik. Het verhaal van de Tsjech is inmiddels bekend. Hij krijgt van Club Brugge de vrijheid om in deze transferperiode op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Volgens Belgische media is de koploper in gesprek met het Griekse PAOK over een uitleenbeurt.

Niet voor niets trok Club Brugge afgelopen zomer al aan Dost zijn mouwen. De transfersom die Eintracht Frankfurt verlangde voor zijn spits, was Club echter te gortig. Vlak voor kerst was dan het toch raak. Hij ondertekende van de week een contract voor anderhalf seizoen. In Brugge wil hij een vervolg geven aan zijn doelpuntenjacht, die in Frankfurt door onder meer blessures een beetje tot stilstand kwam. Zijn start in Frankfurt mocht er echter wel zijn. In zijn eerste officiële wedstrijd voor Eintracht, op 1 september 2019 tegen Fortuna Düsseldorf, was hij direct trefzeker.

Puike start

Dat was niets nieuws voor Dost. Scoren bij zijn debuut deed hij namelijk wel vaker. Op 10 september 2016 was hij, twee weken na zijn komst, direct trefzeker voor Sporting Club. Hij scoorde de 3-0 tegen Moreirense. Dat doelpunt bleek het startsein van een bizar productief seizoen. In 43 officiële wedstrijden maakte hij er uiteindelijk 37, waarvan 34 in de Portugese competitie. Ook in zijn debuutwedstrijd voor VFL Wolfsburg, dat hij na vier seizoenen verruilde voor Sporting Club, deed hij van zich spreken. Met zijn eerste treffer voor Wolfsburg besliste hij het bezoek aan VFB Stuttgart.

Over een week hervat Club Brugge de titelstrijd met een bezoek aan Sint-Truiden. Dost kan in Stadion Stayen zijn eerste minuten maken. Sint-Truiden is gewaarschuwd!

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws