Raphael Holzhauser
ANTWERPEN, BELGIUM - JANUARY 10: Rapha Holzhauser of Beerschot V.A. during the Pro League match between Beerschot VA and KAA Gent at Sporthal Kiel on January 10, 2021 in Antwerpen, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Waarom Holzhauser een interessante optie is voor Club

Niet Simon Mignolet of Charles de Ketelaere, maar Lior Refaelov mocht woensdagavond de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Ten opzichte van de finalisten van Club Brugge, haalde Raphael Holzhauser het wel tot het podium. De aanjager en spelmaker van Beerschot maakt een ijzersterk seizoen door. Het zou ons niets verbazen als zijn naam op het verlanglijstje van de koploper staat.

Om onder de druk van Club Brugge uit te komen, schoot Beerschot de bal maar naar voren. Brandon Mechele won zijn duel, kopte de bal ook nog eens netjes in de voeten van Krépin Diatta, maar die leverde het leer zomaar in. Met een sluwe steekbal brak Marius Noubissi de verdediging van de landskampioen volledig open en kon Holzhauser zo op Simon Mignolet af. De Oostenrijker, zeker niet de snelste, nam de bal twee keer mee, om het leer vervolgens soepel met zijn linker in de verre hoek te tikken. De promovendus kwam verrassend op voorsprong bij Club en gaf die ook niet meer uit handen.

Zijn treffer op Jan Breydel betekende voor Holzhauser alweer zijn derde in drie wedstrijden. Zowel de start van Beerschot als de aanvallende middenvelder was indrukwekkend. Holzhauser liet in het afgelopen seizoen weliswaar al zien dat hij klaar was voor een stap hogerop, maar dan moet je het natuurlijk nog laten zien. En dat doet hij. Holzhauser trok de lijn van zijn eerste wedstrijden vrolijk door tot de winterstop. Met uiteindelijk elf treffers en negen assists was hij zelfs bij nog meer doelpunten betrokken dan Paul Onuachu, de topscorer van KRC Genk én de Jupiler Pro League.

Complete speler

Wat betreft assists moet hij alleen Xavier Mercier van OH Leuven voor zich dulden. Holzhauser zijn prestaties bleven uiteraard niet onopgemerkt. In aanloop naar de Gouden Schoen-verkiezing werd zijn naam al veelvuldig genoemd als mogelijke winnaar. Hij haalde het uiteindelijk tot het podium, maar moest zijn meerdere erkennen in Refaelov van Antwerp FC. Uiteraard mag Holzhauser trots zijn op zijn podiumplek. Hij kreeg uiteindelijk 187 punten, 101 meer dan Onuachu.

Op de avond van de Gouden Schoen-verkiezing liet Holzhauser nog maar eens zien waarom hij op dit moment tot de beste spelers van België behoort. De Oostenrijker kreeg de bal op eigen helft, toonde een snelle blik naar voren en trapte de bal vervolgens zo in de voeten van teamgenoot Suzuki. Een pass uit het boekje. ”Als een quarterback”, zei de commentator. Holzhauser heeft naast een fluwelen trap, met standaardsituaties als één van zijn kwaliteiten, ook een heerlijke techniek. Hij oogt in eerste instantie wat statisch, maar is dat zeker niet. De trukendoos gaat vaak genoeg open, bewijst onderstaande video.

Vanaken

Holzhauser heeft met zijn lengte, neusje voor het doel en gevoel voor ruimte veel weg van Hans Vanaken. De smaakmaker van Beerschot lijkt echter completer dan de middenvelder van Club. Hij kan op meerdere posities uit de voeten. Het liefst in de buurt van de spits, maar met zijn inzicht en traptechniek zou hij ook op de nummer 6 positie een lust voor het oog zijn. Mocht Vanaken komende zomer een stap willen maken, zou Club Brugge zomaar eens een poging kunnen wagen bij Beerschot. Met Charles de Ketelaere heeft Blauw-Zwart uiteraard al goud in handen voor het middenveld, maar de komst van Holzhauser zou zeker aansluiten bij de torenhoge ambities.

Daarnaast heeft De Ketelaere al bewezen zijn ploeg op meerdere posities van dienst te kunnen zijn. Zondag kan Holzhauser zich opnieuw in de kijker spelen, alhoewel het voor Club Brugge te hopen is dat hij een iets mindere dag heeft.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws