BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 26 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at the Jan Breydel stadium on December 26, 2020 in Brugge, Belgium, 26/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Waarom Club in Sint-Truiden uitstekend zaken kan doen

Naar aanleiding van een teleurstellend verlopen seizoen roerde Club Brugge zich in de zomer van 2019 flink op de transfermarkt. Met succes. Philippe Clement en co kroonden zich met ruime afstand tot landskampioen. KRC Genk, dat in 2019 nog de landstitel veroverde, eindigde op maar liefst 26 punten achterstand. Deze jaargang zijn de verschillen echter wat kleiner. Maar mocht Blauw-Zwart vanavond afrekenen met STVV, ziet Genk de koploper toch weer uitlopen.

En dat heeft Genk volledig aan zichzelf te danken. De ploeg van John van den Brom ging als nummer twee de winterstop in. De achterstand op Club Brugge bedroeg vier punten, maar Genk had één wedstrijd minder gespeeld. Van de week speelden de Smurfen het inhaalduel met Eupen. Dat werd met veel overtuigende cijfers gewonnen (1-4). Club Brugge zag de voorsprong slinken tot één puntje.

Zaterdagavond kon Genk zelfs over Club heen klimmen op de ranglijst. Dan had het echter wel moeten winnen op KV Kortrijk. Dat deden Van den Brom en zijn manschappen dus niet. De thuisploeg zegevierde met 2-1 en deelde Genk een toch wel flinke tik uit. Mochten Clement en co vanavond winnen in Sint-Truiden, bouwen ze de voorsprong immers uit tot vier punten.

Op 24 januari treffen Club en Genk elkaar op Jan Breydel. Mochten beide ploegen hun komende wedstrijden ‘gewoon’ winnen, wordt dat een duel van aan- of afhaken voor Genk.

Reacties

guest
2 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws