ROME, ITALY - DECEMBER 08 : Noa Lang forward of Club Brugge @ Simon Deli defender of Club Brugge pictured during the UEFA Champions League Group match between Lazio Rome and Club Brugge at the Stadio Olimpico on December 8, 2020 in Rome, Italy, 8/12/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Voor deze positie(s) gaat Club Brugge nog de markt op

Met de komst van Bas Dost en tijdelijke terugkeer van Stefano Denswil gaf Club Brugge een duidelijk signaal af. Niet alleen naar de concurrentie, maar ook intern. Zowel de spitspositie als het hart van de defensie was dringend toe aan versterking. De kans is groot dat Blauw-Zwart in het restant van de transfermarkt nog meer zaken gaat doen.

De aanval van Club Brugge kreeg dankzij de komst van Dost een enorme kwaliteitsinjectie. In het verleden bewees de Nederlander zich in dienst van onder meer SC Heerenveen, VFL Wolfsburg en Sporting Club als veel en makkelijk scorende spits. Ook in het shirt van zijn nieuwe werkgever was het bij zijn debuut direct raak. Op aangeven van Charles de Ketelaere schoot Dost afgelopen zondag op STVV keihard de 0-1 tegen de touwen. De Ketelaere, een speler die zijn medespelers met sluwe passjes graag voor de keeper zet, moet dolgelukkig zijn met iemand die zo’n ongelooflijk rendement haalt. Ook Philippe Clement knijpt zich in zijn handen met Dost. De coach heeft eindelijk zijn zo gewenste kopsterke spits binnen.

Aanvaller

In de eerste seizoenshelft probeerde Clement het met David Okereke, Emmanuel Dennis, Michael Krmencik en Youssouph Badji. Zelfs De Ketelaere kreeg de kans in de punt. Laatstgenoemde vervulde de rol nog het beste van allemaal, maar zal achter de spits meer van waarde zijn voor zijn ploeg. De komst van Dost pakt uiteraard niet voor iedereen goed uit. Zo is Krmencik al tijdelijk vertrokken naar PAOK, terwijl Dennis en ook Siebe Schrijvers op de nominatie staan om te vertrekken. Mocht zowel Dennis als Schrijvers deze mercato nog vertrekken, mag niet worden uitgesloten dat Vincent Mannaert en Clement nog op zoek gaan naar een nieuwe aanvaller.

Dennis en Schrijvers omhelzen elkaar na een treffer in het seizoen 2018/2019. Beide aanvallers staan op de nominatie om te vertrekken. (Photo Gregory Van Gansen/Photonews)

Centrumverdediger

Een positie die deze transferperiode ook al werd versterkt, is die van centrale verdediger. Met Denswil verzekerde Club Brugge zich in ieder geval voor een halfjaar van de 27-jarige Nederlander. Tijd om zich aan te passen zal hij niet nodig hebben. Hij was immers tussen 2015 en 2019 al actief op Jan Breydel. Zijn terugkeer kan niet los worden gezien van de situatie van Simon Deli. De Ivoriaan was in het afgelopen seizoen nog het slot op de deur, maar maakt deze jaargang een erg kwetsbare indruk. Dat komt door blessures, maar hij lijkt ook steeds meer moeite te hebben met de aanvallende speelstijl die Clement ambieert. In Europa en in de topwedstrijden in eigen land kan dat de koploper nog wel eens duur komen te gaan.

Opvallend was het dan ook niet dat Clement in aanloop naar het bezoek aan STVV liet doorschemeren dat Deli bij een goed bod mag vertrekken. ”Mogelijk komt er een bod waar zowel de club als de speler wensen in op te gaan.” Fenerbahçe zou naar verluidt de belangrijkste kandidaat zijn om de Ivoriaan over te nemen. Van de week meldden Turkse media echter dat de grootmacht zich nog niet heeft gemeld bij Club. Desondanks lijkt het een kwestie van tijd voordat Blauw-Zwart afscheid neemt van Deli. En dan is de kans groot dat Club nog eens de transfermarkt opgaat voor een verdediger.

Stefano Denswil keert terug bij Club Brugge
Met Denswil heeft Club Brugge al een nieuwe verdediger binnen. De kans is groot dat het bij een vertrek van Deli opnieuw de markt opgaat. (Photo by Jan De Meuleneir/Photonews)

Mitrović

Met Brandon Mechele, Odilon Kossounou, Denswil en Deli beschikt Clement op dit moment over vier fitte centrumverdedigers. Mocht laatstgenoemde vertrekken, blijft er niet veel over. Zeker niet als je als club op drie fronten wil strijden. Gelukkig voor Clement is Matej Mitrović op de weg terug. De Kroaat kwam door een zware hielblessure nog geen minuut in actie. Club zal echter niet direct op hem kunnen rekenen. Dat mag ook niet worden verwacht van een speler die maandenlang out is geweest.

Of Clement geduld heeft met Mitrović, moet nog blijken. Wij zullen er niet vreemd van opkijken als Club deze mercato nog een verdediger aantrekt. De optie Björn Engels zal dan zeker worden besproken. Hij komt niet aan spelen toe bij Aston Villa en heeft, evenals Denswil, een verleden op Jan Breydel. Zijn eerste periode in Brugge werd echter overschaduwd door blessures. Het is dan ook de vraag of Club nog een blessuregevoelige verdediger wil aantrekken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws