Openda bij Vitesse
WAALWIJK, NETHERLANDS - SEPTEMBER 13: Lois Openda of Vitesse during the eredivisie match between RKC Waalwijk and Vitesse Arnhem on September 13, 2020 in Waalwijk, The Netherlands. © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Lois Openda
©Orange Pictures / Photo News

Vitesse en Openda melden zich naast Ajax

Vitesse heeft ook de tweede wedstrijd in 2021 gewonnen. Met Club Brugge-huurling Loïs Openda in de basis was het met 1-0 te sterk voor FC Utrecht. Dankzij de overwinning melden de Arnhemmers zich naast koploper Ajax. De Amsterdammers hebben echter een veel beter doelsaldo én een wedstrijd minder gespeeld.

Openda was erop gebrand om in zijn derde seizoen basisspeler te zijn. Kon dat niet bij Club Brugge, dan maar ergens anders. De concurrentie op Jan Breydel was enorm. Openda koos dan ook eieren voor zijn geld en vertrok tijdelijk naar Vitesse. Vooralsnog pakt zijn uitleenbeurt in Nederland heel goed uit. Onder leiding van Thomas Letsch, die sinds afgelopen zomer voor de groep staat, is Vitesse een moeilijk te kloppen ploeg. Met zijn snelheid en power vervult Openda een belangrijke rol in het tweespitsensysteem.

De Arnhemmers begonnen met een 0-2 overwinning bij Heracles Almelo goed aan de tweede seizoenshelft. De zege kreeg een vervolg tegen FC Utrecht. Vitesse leek al vroeg op voorsprong te komen, maar na ingrijpen van de VAR ging dat feestje niet door. Na 25 minuten kwam de ploeg van Letsch alsnog op voorsprong. Met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal bracht Danilho Doekhi op een verdiende 1-0 voorsprong.

Onzichtbaar

Zoals wel vaker dit seizoen viel Vitesse in de tweede helft echter wat terug. FC Utrecht kwam, zonder goed te spelen, wat beter in de wedstrijd. Vitesse dwong weinig af. Ook Openda slaagde er niet meer in zijn stempel te drukken. Na 75 minuten werd hij naar de kant gehaald. Zo blijft hij na zestien competitiewedstrijden op zes treffers en drie assists staan. De thuisploeg kwam in het laatste kwartier niet echt meer in de problemen. Vitesse meldt zich dankzij de overwinning naast koploper Ajax. Openda en zijn teamgenoten gaan zaterdagmiddag op bezoek bij laagvlieger FC Emmen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws