Vertrekt Deli alsnog? 'Ivoriaan kan naar Frankrijk'

Simon Deli
Simon Deli Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

In de voetbalwereld komt de realiteit soms harder binnen dan waar dan ook. Vraag maar aan Simon Deli. De Ivoriaan was vorig jaar nog onomstreden, maar staat inmiddels op de nominatie om te vertrekken. Naar verluidt zou het Franse Saint-Etienne wel oren hebben naar zijn komst.

Na het mislopen van de landstitel, roerde Club Brugge zich in de zomer van 2019 flink op de transfermarkt. Niet alleen Simon Mignolet en David Okereke kwamen de boel versterken, ook Simon Deli trok naar Jan Breydel. De Ivoriaan werd aangetrokken als vervanger van Stefano Denswil, die destijds naar het Italiaanse Bologna vertrok. In zijn eerste seizoen in België was Deli niet weg te denken uit de basiself. Club Brugge maakte in de Jupiler Pro League verdedigend een geweldige indruk en dat kon niet los worden gezien van de aanwezigheid van Deli. Hij was zo af en toe een echte rots in de branding.

Hoe anders is dat dit seizoen? Hij kwam in de eerste seizoenshelft dan wel zeventien keer in actie, maar een betrouwbare indruk maakte hij niet. Deli sukkelde weliswaar met blessures, maar hij lijkt ook steeds meer moeite te hebben met de aanvallende speelstijl die Philippe Clement ambieert. Niet voor niets gaf de coach steeds vaker de voorkeur aan Brandon Mechele. De matchwinner van zondagmiddag heeft Deli inmiddels uit de basis gespeeld en sinds deze maand heeft Clement ook de beschikking over Denswil.

Simon Deli juicht na zijn goal tegen Cercle
Deli was in september nog trefzeker tijdens de Brugse Stadsderby. Met een rake kopbal bezorgde hij zijn ploeg de overwinning. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Saint-Etienne

Deli zat in de afgelopen wedstrijden niet eens op de bank. Een vertrek lijkt onvermijdelijk. Fenerbahçe zou hem op de korrel hebben, maar Club Brugge hoorde nog niets concreets van de Turken. Saint-Etienne lijkt inmiddels de belangrijkste kandidaat om hem over te nemen. Volgens Het Nieuwsblad toont de nummer 16 van Frankrijk interesse in de 29-jarige verdediger. Dat Saint-Etienne verdedigend nodig van de nieuwe impulsen moet worden voorzien, bewees Lyon. De rivaal zegevierde zondag met maar liefst 0-5 in het hol van de leeuw. Deli heeft in Brugge nog een contract tot de zomer van 2022. Een heel hoog bedrag zal Vincent Mannaert dan ook niet verlangen. Deli kostte Club in 2019 nog 2,5 miljoen euro.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand