Refaelov met de Gouden Schoen
ANTWERPEN, BELGIUM - JANUARY 13 : Lior Refaelov midfielder of Antwerp pictured during the 67th edition of the Belgian Golden Shoe award. The Belgian Golden Shoe (Dutch: Gouden Schoen, French: Soulier d'Or) is an award given in Belgium at the beginning of each year to the best footballer of the Belgian first division (Jupiler Pro League) for the past year. The trophy is sponsored by the Belgian newspaper Het Laatste Nieuws. On January 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Verbazing over Gouden Schoen: ‘Wanneer wint hij dan wel?’

Simon Mignolet en Charles de Ketelaere behoorden weliswaar tot de finalisten van de Gouden Schoen, maar maakten het uiteindelijk niet tot het podium. Dat de doelman Paul Onuachu en Raphael Holzhauser voor zich moet dulden, wordt met veel verbazing op gereageerd. ”Lior Refaelov een mooie Gouden Schoen, maar wat als Mignolet geen keeper was…”

Dan had hij de Gouden Schoen zeer waarschijnlijk wel gewonnen. Mignolet keept immers al twee seizoenen fantastisch voor Club Brugge. De doelman keerde in de zomer van 2019 terug in België, na jaren in Engeland te hebben gespeeld. Voor zijn komst was er wel degelijk sprake van een keepersprobleem op Jan Breydel. Sinds Mignolet onder de lat staat, krijgt de regerend landskampioen in eigen land echter amper een goal tegen. In zijn eerste seizoen voor Blauw-Zwart moest Mignolet slechts zestien keer vissen in 27 competitiewedstrijden. Dertien keer hield hij ‘de nul’. Ja, dat had hij uiteraard ook te danken aan het blok voor hem, maar met uitstekende reflexen bezorgde hij zijn ploeg vaak genoeg de overwinning.

Volledig terecht werd hij in zijn eerste seizoen direct uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. Ook in zijn tweede is hij van onschatbare waarde voor Philippe Clement. Hij hield in de eerste seizoenshelft elf keer zijn doel schoon. Afgelopen weekend werd hij dan ook voor de tweede keer op rij verkozen tot beste doelman. Die uitverkiezing leek hem echter dwars te zitten in de strijd om de Gouden Schoen. ”Simon heeft de pech dat er ook een verkiezing is voor de ‘Doelman van het Jaar’. Omdat hij daar al vaak de stemmen krijgt, zijn de mensen geneigd om hem minder punten te geven bij de Gouden Schoen zelf”, aldus Club-icoon Julien Cools in aanloop naar de grote finale.

Verbazing

Uiteindelijk stond Mignolet dus naast het podium. De achterstand op nummer drie Onuachu bedroeg weliswaar slechts elf punten, maar die op winnaar Refaelov was maar liefst 196 punten. Daarover heerst op social media toch veel verbazing. ”Bij mij staat hij ook af. Een echte schande. Er verdiende hem maar één echt en dat was Mignolet”, klinkt het onder meer.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws