BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 19 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge celebrates scoring the equalising goal during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on January 19, 2020 in Brussels, Belgium, 19/01/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Vanaken en Lang in de race voor ‘doelpunt van het jaar’

Het afgelopen jaar was voor veel voetbalclubs een van vallen en opstaan. Ook voor Club Brugge. De ploeg kroonde zich op overtuigende wijze tot landskampioen, verloor de bekerfinale, kwam één doelpunt tekort voor de achtste finales van de Champions League, maar sloot het jaar wel af als koploper. Hans Vanaken kende een minder leuk einde van 2020. De middenvelder moest in het slotduel met Eupen met rood het veld verlaten. Hij mist de eerstvolgende vier speeldagen. Desondanks kan hij deze maand wel een mooie prijs in ontvangst nemen. Hij is namelijk genomineerd voor het allermooiste doelpunt van het afgelopen jaar.

En dat is natuurlijk niet meer dan terecht. Club Brugge zegevierde in het afgelopen jaar twee keer tegen Anderlecht. Altijd lekker, winnen van de rivaal. Vooral als dat op overtuigende wijze gebeurt. In oktober versloeg Club Brugge Paars-Wit met 3-0 op Jan Breydel. Met een benutte strafschop zorgde Vanaken voor de tweede van de middag. Eerder in 2020 reisde Club af naar het Lotto Park. Ook daar wist het dus te winnen, alhoewel die zege een stuk moeizamer tot stand kwam.

Anderlecht kwam na twintig minuten op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg leek met een voorsprong aan de thee te gaan, maar vijf minuten voor het rustsignaal bracht Vanaken zijn ploeg op gelijk hoogte. En hoe! Een gekraakte vrije trap van Ruud Vormer belande op de pantoffel van Vanaken. De Limburger twijfelde geen moment en schoot de bal met zijn ‘verkeerde’ been over Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge in het net: 1-1. In de tweede helft bezorgde Vanaken Club Brugge met zijn tweede ook nog eens de overwinning. Na afloop ging het uiteraard over zijn eerste. ”Het is echt een fantastische goal en zo ongelofelijk goed geraakt”, was Youri Mulder lyrisch bij Sporza.

Noa Lang

De sportredactie van Het Laatste Nieuws selecteerde tien heerlijke treffers van het afgelopen jaar, waaronder dus die van Vanaken. Ook Noa Lang maakt kans op de titel ‘doelpunt van het jaar’. De Nederlander is genomineerd met zijn halve omhaal tegen KV Kortrijk, die Club Brugge ook nog eens de overwinning opleverde. Naast Vanaken en Lang zijn ook Jérémy Doku, Adrien Trebel (Anderlecht), Raphael Holzhauser (Beerschot), Igor De Camargo, Geoffry Hairemans (KV Mechelen), Theo Bongonda (Genk), Stef Peeters (Eupen) en Anthony Musaba (Cercle) in de race.

Stemmen kan tot en met 10 januari. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 13 januari in de rechtstreekse uitzending van de Gouden Schoen op VTM. Klik op deze link om te stemmen!

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws