Hans Vanaken van Club Brugge
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Hans Vanaken of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Vanaken en Dennis keren terug in selectie voor topper

Philippe Clement kan in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk weer een beroep doen op Hans Vanaken. Zijn drie wedstrijden schorsing zitten er immers op. Ook Emmanuel Dennis is weer eens van de partij. De Nigeriaan is volledig hersteld van een blessure die hem in de afgelopen weken aan de kant hield.

Met een 3-0 overwinning op KAS Eupen sloot Club Brugge de eerste seizoenshelft goed af. De rode kaart van Vanaken was echter een grote smet op die partij. De middenvelder reageerde op een ziekenhuisbal van Federico Ricca, maar raakte een tegenstander in plaats van de bal. Hij kreeg daarop de rode kaart. Dat schoot echter in het verkeerde keelgat. Vanaken reageerde zich verbaal af tegenover de arbitrage. Bovenop twee wedstrijden schorsing effectief voor zijn overtreding, kreeg hij ook nog eens twee voor zijn misplaatste uitingen aan het adres van de scheidsrechter en zijn assistent.

Club Brugge was het daar echter niet mee eens en ging in beroep. Met minimaal succes. Vanaken kreeg in plaats van vier, drie speeldagen schorsing en zou zo in ieder geval beschikbaar zijn voor de topper tegen KRC Genk. Clement liet tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag al weten dat er een fittere Vanaken binnen de lijnen zou verschijnen. Hij verklapte ook al een basisplaats voor de tweevoudig Gouden Schoen-winnaar, waardoor Charles de Ketelaere zeer waarschijnlijk een linie doorschuift. Op rechts komt er door het vertrek van Krépin Diatta immers een plekje vrij in de voorhoede.

Dennis

Ook Dennis keert dus terug in de wedstrijdselectie, maar voor een basisplaats lijkt het nog te vroeg. De Nigeriaan trainde nog pas één keer mee met de groep. Dat hij is hersteld van zijn blessure, waarmee hij terugkeerde uit de winterstop, is in ieder geval goed nieuws voor Clement. Door het vertrek van Diatta, Michael Krmencik én Siebe Schrijvers begon de spoeling voorin immers aardig dun te worden.

Mocht Club Brugge zondagmiddag aan het langste eind trekken, vergroot de koploper de voorsprong op Genk tot twaalf punten. Het eerste fluitsignaal klinkt om 13.30 uur.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws