Noa Lang loodst club voorbij eupen
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 26 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at the Jan Breydel stadium on December 26, 2020 in Brugge, Belgium, 26/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo by Nico Vereecken

Uitblinker Club Brugge kan Gouden Schoen vergeten

Na het laatste duel in 2020 waren veel supporters van Club Brugge het eens: Noa Lang verdient de Gouden Schoen. Met twee doelpunten en een straffe assist op David Okereke leidde hij zijn ploeg maar weer eens naar de zege. Tot een bekroning met de Gouden Schoen zal het echter niet komen. Sterker nog, de smaakmaker van Blauw-Zwart behoort niet eens tot de top-30. Dat maakt Het Laatste Nieuws bekend, de organisator van deze verkiezing.

En dat is toch op z’n minst verrassend te noemen. Lang kwam weliswaar pas op de valreep van de zomerse transferperiode over van Ajax, maar groeide in korte tijd uit tot een van de smaakmakers van de Jupiler Pro League. Na zijn debuut op Standard was Lang in ieder geval in de competitie niet meer weg te denken uit de basis. Ook in de Champions League kon Philippe Clement op een gegeven moment niet meer om hem heen. Op 21 november besliste de Nederlander met een schitterende treffer het thuisduel met KV Kortrijk.

Met dat doelpunt is Lang overigens in de race voor het doelpunt van het jaar. Niet verrassend werd de flankspeler, die ook als nummer 10 uit de voeten kan, door de eigen achterban verkozen tot Speler van de Maand november. In de thuiswedstrijd tegen Zenit scoorde hij zijn eerste goal in de Champions League. Ook in de allesbeslissende match op Lazio was Lang betrokken bij het eerste doelpunt van Club, maar werd hij nog in de eerste helft het slachtoffer van de oliedomme rode kaart van Eduard Sobol. De wissel deed echter weinig met zijn zelfvertrouwen.

Eén schamel puntje

Enkele dagen na de trip naar Rome leidde Lang Club Brugge met twee assists langs Antwerp FC. In het slotduel van 2020 was hij met twee doelpunten en een assist dus hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de drie punten. Hij eindigde de eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League uiteindelijk met vijf doelpunten en drie assists. Daarmee heeft hij een groot aandeel in de huidige koppositie van Blauw-Zwart. Voldoende om serieuze kanshebber te zijn voor de Gouden Schoenen waren zijn recente prestaties dus niet. Hij kon de stemgerechtigden blijkbaar niet voldoende overtuigen. Lang kreeg slechts één punt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws