Noa Lang loodst club voorbij eupen
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 26 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at the Jan Breydel stadium on December 26, 2020 in Brugge, Belgium, 26/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo by Nico Vereecken

UEFA neemt De Ketelaere op in veelbelovende lijst

Het afgelopen jaar had veel moois in petto voor Charles de Ketelaere (19). In 2020 knokte het grote talent zich niet alleen in de basis van Club Brugge, maar debuteerde hij ook voor de Rode Duivels. Daarnaast maakte hij zijn eerste doelpunten in de Champions League. Niet gek dat de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen zijn. Ook bij de UEFA hebben ze een hoge pet op van De Ketelaere. De Europese voetbalbond heeft hem opgenomen in de lijst met ‘de 50 toptalenten voor de toekomst‘.

De Ketelaere debuteert in september 2019 in de hoofdmacht van Club Brugge. In de eerste seizoenshelft van het afgelopen seizoen is hij voornamelijk invaller, maar na de winterstop komt daar verandering in. Hij knokt zich in de basis. In aanloop naar dit seizoen maakt De Ketelaere een mindere voorbereiding door, maar hij laat zijn koppie niet hangen en blijft alles geven op de trainingen. Philippe Clement kan op een gegeven moment niet meer om hem heen. Zeker niet na zijn winnende treffer in Sint-Petersburg en ijzersterke invalbeurt op bezoek bij KV Oostende. De Ketelaere laat de spelers om hem heen beter voetballen en is zelf met doelpunten en assists belangrijk voor de ploeg.

Sleutelfiguur

Hoewel zijn debuut voor de Rode Duivels slechts één minuut duurt, is het de kroon op zijn jaar. Helaas voor De Ketelaere en zijn leeftijdgenoten loopt de U21 het EK mis. Hij zal er echter alles aan doen om komende zomer met de ‘grote’ Rode Duivels te schitteren op het EK. De UEFA verwacht in ieder geval veel van het groeibriljant van Club Brugge, klinkt het bij de voetbalbond. ”Een sleutelfiguur bij Club Brugge, dat zijn Champions League poule tegen alle statistieken in bijna overleefde. De Ketelaere is een aanvallende middenvelder die in november zijn eerste Belgische cap kreeg.”

Ook Jeremy Doku is opgenomen in de lijst. De grote blikvangers zijn Ryan Gravenberch (18, Ajax), Pedri (18, FC Barcelona), Youssoufa Moukoko (16, Borussia Dortmund) en Takefusa Kubo (19, door Villareal geleend van Real Madrid).

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws