Tweede aanwinst voor Club Brugge lijkt kwestie van tijd

PHOTONEWS 10903140 008
PHOTONEWS 10903140 008 Foto: © Acero/Panoramic /Photo News

Met veel blijdschap en opluchting maakte Club Brugge onlangs nieuws van de komst van Bas Dost. De regerend landskampioen wilde de boomlange spits van de zomer al overnemen van Eintracht Frankfurt, maar toen kwamen de ploegen er niet uit. Zondag, als Club de titelstrijd hervat met een bezoek aan Sint-Truiden, kan Dost voor de eerste keer zijn opwachting maken. In de dagen daarna zou zomaar eens de tweede aanwinst kunnen arriveren. Het is duidelijk dat Blauw-Zwart nog niet klaar is op de transfermarkt.

Dat Club Brugge zich in de afgelopen transferperiode al graag wilde versterken, is een understatement. Een nieuwe spits stond hoog op het verlanglijstje. Van Dost tot Michy Batshuayi en van Jhon Cordoba tot Adolfo Gaich. Meerdere namen werden in verband gebracht met een overgang naar Jan Breydel. Tot de komst van één van hen kwam het echter niet. Batshuayi gaf een langer verblijf in Engeland de voorkeur boven een vervroegde terugkeer naar België. Cordoba bleek onbetaalbaar, terwijl Gaich zijn thuisland Argentinië verruilde voor Rusland.

Dost leek van de zomer al dichtbij een overstap naar Club Brugge, maar de transfersom die Eintracht Frankfurt voor hem verlangde, was de Belgen te gortig. Onlangs had FCB meer succes. Frankfurt was bereid om zijn spits voor minder dan zeven miljoen euro te laten gaan. Club hoefde daar niet nog eens op gewezen te worden en sloeg direct toe. Met Dost heeft Philippe Clement zijn zo gewenste kopsterke spits eindelijk binnen. Nog geen jaar geleden dacht Club die te hebben losgeweekt bij Viktoria Plzen. Het huwelijk tussen Club Brugge en Michael Krmencik werd echter geen succes.

Nog een aanvaller

De Tsjech is inmiddels (tijdelijk) vertrokken naar het Griekse PAOK, terwijl ook Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis op de nominatie staan om te vertrekken. Zowel Schrijvers als Dennis schijnt over interesse niets te klagen te hebben. Het zou dus zomaar kunnen dat deze mercato drie aanvallers de deur op Jan Breydel (voorlopig) achter zich dichttrekken. Met de komst van Dost is daar al op geanticipeerd, maar men moet niet vreemd opkijken als Club Brugge nog een aanvaller binnen hengelt. Volgens Spaanse media heeft de club Abdoulay Diaby in het vizier. De buitenspeler komt op dit moment namens Sporting Club op huurbasis uit voor Getafe, maar kwijt daar weg op de bank. Een terugkeer naar Club klinkt voor beide partijen als muziek in de oren.

/><figcaption>Denswil, hierboven in actie namens Bologna, lijkt deze transfermaand terug te keren bij Club Brugge. (Photo Marco Canoniero) </figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p>Manager Vincent Mannaert liet onlangs al weten niet blind te zijn voor opportuniteiten op de transfermarkt. Evenals een nieuwe spits stond in de afgelopen transferperiode ook een centrale verdediger op het verlanglijstje. Wesley Hoedt was een belangrijke kandidaat, maar trok uiteindelijk naar Lazio. Onlangs pakten de binnenlandse media verrassend uit met de mogelijke terugkeer van Stefano Denswil. De Nederlander is bij het Italiaanse Bologna op een zijspoor geraakt en zou bij zijn oude werkgever weer aan de nodige speelminuten kunnen komen. Naar verluidt wil Bologna echter <a href=eerst een vervanger aantrekken, alvorens Denswil groen licht krijgt om te vertrekken.

Oude bekende

De transfermarkt is nog maar een klein maandje open. Heel veel tijd om toe te slaan heeft Club Brugge dus niet. Voorzichtig wordt er dan ook gespeculeerd over alternatieven voor Denswil. In de wandelgangen komt de naam van Björn Engels steeds vaker voorbij. De centrumverdediger heeft een verleden op Jan Breydel, maar dat werd grotendeels overschaduwd door blessures. Na zijn vertrek in augustus 2017 belande hij via Olympiakos en een sterk seizoen in Frankrijk bij Aston Villa.

In zijn eerste seizoen in Engeland kwam hij nog wel eens aan de bak, maar in het huidige heeft hij, onder meer door blessures, nog geen minuut gespeeld. Zo gek is de mogelijke interesse van Club Brugge dus niet. Engels gaf in het voorjaar van 2020 al aan dat zijn verhaal op Jan Breydel nog niet ten einde is.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand