Simon Deli juicht na zijn goal tegen Cercle
BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Simon Deli defender of Club Brugge shouts out after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

‘Turkse topclub meldde zich nog niet voor Deli’

Club Brugge rondde afgelopen donderdag de terugkeer van Stefano Denswil af. De Nederlander speelt in het restant van het seizoen op huurbasis voor de regerend landskampioen. Zijn komst mag niet los worden gezien van Simon Deli zijn situatie. De Ivoriaan staat immers op de nominatie om te vertrekken. Het Turkse Fenerbahçe zou hem willen hebben, maar heeft zich nog niet gemeld bij Club.

Een sterkhouder, een slot op deur, niet te betrappen op een foutje. Deli was in het afgelopen seizoen misschien wel de beste verdediger in het elftal van Philippe Clement. Een knappe prestatie van de Ivoriaan, die in de zomer van 2019 voor een kleine vier miljoen euro overkwam van Slavia Praag. Het verschil met het huidige seizoen is echter enorm. Deli maakte in de eerste seizoenshelft een kwetsbare indruk en liet Clement geen andere keus dan steeds vaker de voorkeur te geven aan Brandon Mechele.

Naast een nieuwe spits wilde Club Brugge zich in de zomerse transferperiode ook versterken met een centrumverdediger. Wesley Hoedt stond op het lijstje en stond ook wel open voor een overgang naar Jan Breydel, maar Club wilde niet voldoen aan zijn contracteisen. De Nederlander, die in het afgelopen seizoen veel indruk maakte bij Antwerp FC, trok uiteindelijk naar Lazio. Door blessures en schorsingen moest Clement vroeg in het seizoen al puzzelen in het hart van de defensie. Ook Federico Ricca, van nature een linksachter, moest een aantal keer opdraven in het centrum.

Wachten op een officieel bod

In de wedstrijden die Deli speelde, maakte hij dus geen al te beste indruk. Mechele verdrong hem in het slot van de eerste seizoenshelft uiteindelijk zelfs naar de bank. Club speurde wederom de transfermarkt af. Het had al snel beet. Denswil keert op huurbasis terug op Jan Breydel. De Nederlander zat direct in de selectie voor het duel met STVV, maar kwam nog niet in actie. Ook Deli bleef de volle negentig minuten op het bankje. De kans dat hij komend weekend nog van de partij is, lijkt nihil.

Onlangs maakte Het Nieuwsblad al nieuws van de interesse van Fenerbahçe. Deli zelf staat welwillend tegenover een vertrek naar Turkije. Een officieel bod deed de grootmacht echter nog niet. Althans, dat meldt Nexus Sport op Twitter. ”Simon Deli wacht op een officieel bod van Fenerbahçe”, schrijft het account. De verwachting is dat dat bod nog deze week zal komen. Of Club Brugge een vervanger gaat aantrekken in het geval dat Deli vertrekt, is nog niet bekend. Clement deed er vorige week nog vrij geheimzinnig over.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws