Toch nog een beetje goed nieuws voor Vanaken en Club

Gouden Schoen Hans vanaken
Hans Vanaken met zijn Gouden Schoen - © Sebastien Smets/Photo News
© Sebastien Smets/Photo News

Ondanks een moeizame eerste helft was Club Brugge in het laatste duel van 2020 met ruime cijfers te sterk voor Eupen. Daarmee brachten Philippe Clement en co een rumoerig jaar toch nog tot een goed einde. De regerend landskampioen hervat de titelstrijd zondag als koploper. Op bezoek bij Sint-Truiden kan Clement echter geen beroep doen op Hans Vanaken. Ook na de zitting van dinsdagmiddag blijft de middenvelder voor een aantal speeldagen geschorst. In de thuiswedstrijd tegen Genk mag hij echter wel ‘gewoon’ in actie komen.

In het thuisduel met Eupen werd Vanaken ruim tien minuten voor tijd van het veld gestuurd. De middenveld kreeg een ziekenhuisbal van Federico Ricca. In een poging de bal te spelen, raakte hij Eupen-speler Andreas Beck. Vanaken kreeg vervolgens de rode kaart van scheidsrechter Nathan Verboomen. Die beslissing viel bij de spelmaker van Club Brugge in het verkeerde keelgat. Hij verloor heel even de controle en maakte de arbiters van dienst uit voor onder meer ”kutrefs”.

De maandag na de wedstrijd eiste het Bondsparket vier wedstrijden schorsing voor Vanaken. Twee vanwege de overtreding op Beck en twee wegens zijn misplaatste uitlatingen aan het adres van de arbitrage. Vanaken moest een dag later verschijnen voor het Disciplinair Comité, waar hij zich verontschuldigde voor zijn gedrag en nog maar eens benadrukte dat het niet zijn intentie was om Beck te raken. Daarop besloot het Comité de 2.000 euro boete effectief voor zijn uitlatingen te laten vallen, maar de rest van de straf bleef staan.

Topper tegen Genk

Tot ongenoegen van Club Brugge, dat in hoger beroep ging. Vanaken moest dinsdagmiddag melden voor de Disciplinaire Raad. Zowel zijn raadsman Kobe Wauters als Philippe Clement deed een verwoede poging om de straf te verminderen. Club Brugge en Vanaken dreven de Raad tot het uiterste. Met (minimaal) succes. De definitieve uitspraak luidt als volgt: vier wedstrijden schorsing vanaf 5 januari 2021 waarvan 3 wedstrijden effectief + 1 wedstrijd met uitstel t.e.m. 4 januari 2022 + een boete van 1.500 euro. Vanaken mist zodoende de duels met Sint-Truiden, Beerschot en KV Oostende, maar mag op 24 januari wel gewoon in actie komen in de topper tegen Genk.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws