Emmanuel Dennis
OOSTENDE, BELGIUM - OCTOBER 19 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge before boarding the plane pictured at Ostend-Bruges airport before their departure to Zenit for the UEFA Champions league match against FK Zenit Sint-Petersburg. on October 19, 2020 in Oostende, Belgium, 19/10/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Tijdelijk vertrek van Dennis lijkt spoedig rond te komen

Emmanuel Dennis keerde zondagmiddag terug in de wedstrijdselectie van Club Brugge. Een invalbeurt in de topper tegen KRC Genk zat er echter niet in. De Nigeriaan zal voorlopig ook niet meer in actie komen voor Blauw-Zwart. Althans, als hij de medische testen bij 1.FC Köln met succes aflegt.

Het Nieuwsblad pakte maandagmorgen uit met de vermeende interesse van de Duitse laagvlieger. 1.FC Köln staat momenteel op een teleurstellende zestiende plek en zou Dennis graag willen huren in een poging degradatie te voorkomen. Club Brugge reageerde naar verluidt positief op het voorstel om de Nigeriaan deze mercato op huurbasis naar Keulen te laten vertrekken. Als we Het Laatste Nieuws mogen geloven, hebben Club en FC Köln al een overeenstemming bereikt en wordt Dennis vandaag nog medisch gekeurd.

Dennis staat al langer op de nominatie om te vertrekken uit Brugge. Afgelopen zomer aasde hij al op een transfer, maar toen kwam het er nog niet van. Een teleurstellende eerste seizoenshelft volgde. De Nigeriaan wist slechts één keer het net te vinden, tijdens het bezoek aan Zenit in de groepsfase van de Champions League. In de competitie was hij niet trefzeker. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Die zwol alleen maar aan door zijn wangedrag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Club Brugge wilde hem deze mercato graag verkopen, maar dat zit er niet in.

Een tijdelijk vertrek dus wel. Club Brugge zal hopen dat Dennis in Duitsland weer lekker aan voetballen toekomt. De koploper van België zag zijn marktwaarde in de afgelopen maanden immers flink dalen. Een goede tweede seizoenshelft in Duitsland kan die weer een beetje opkrikken, waardoor Vincent Mannaert hem komende zomer wellicht voor een leuke prijs definitief van de hand kan doen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws