Hirving Lozano (Napoli) fights for the ball against Stefano Denswil (Bologna) during the Italian championship Serie A football match between Bologna Calcio and SSC Napoli on November 8, 2020 at the Renato-Dall'Ara stadium in Bologna, Italy - Photo Ettore Griffoni / LM / DPPI © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Ettore Griffoni /Orange Pictures/Photo News

‘Terugkeer Denswil laat nog even op zich wachten’

De opluchting en blijdschap was groot bij Club Brugge toen de komst van Bas Dost vorige week eindelijk in kannen en kruiken was. Een aantal maanden later dan gehoopt tekende hij dan toch een contract op Jan Breydel. De verwachting is dat het deze transferperiode niet blijft bij de komst van Dost. Ook Stefano Denswil staat hoog op het verlanglijstje van Club Brugge. Een terugkeer van de verdediger is in de maak, maar laat nog even op zich wachten.

Op de dag dat Club Brugge officieel melding maakte van de komst van Dost, pakten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws uit met de mogelijke terugkeer van Denswil. De Nederlander vertrok in de zomer van 2019 naar Bologna. In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot 26 competitiewedstrijden, waarvan 25 als basisspeler. In het lopende seizoen komt hij echter niet tot nauwelijks aan spelen toe. Vooralsnog kwam hij in slechts vijf wedstrijden in actie. Club Brugge wil hem graag op huurbasis overnemen en Denswil zelf ziet een terugkeer ook zeker zitten. Bologna steekt voorlopig echter een stokje voor de transfer.

Althans, dat meldt Tutto Bologna Web, een medium dat onderdeel uitmaakt van het Gazzetta dello Sport-netwerk. De Italianen zagen Gary Medel uitvallen met een blessure, waardoor het nogal krap zit in de verdedigers. Ze willen naar verluidt eerst zelf een vervanger aantrekken, alvorens de seinen op groen gaan voor een terugkeer van Denswil naar Club Brugge.

Landskampioen en bekerwinnaar

Denswil bewaart goede herinneringen aan Club Brugge. De nu 27-jarige verdediger kwam in januari 2015 over van Ajax. Hij doorliep de volledige jeugdopleiding, alvorens hij zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In Amsterdam was hij echter geen moment onomstreden. Begin 2015 koos hij dan ook eieren voor zijn geld. Club Brugge stond hem met open armen op te wachten, maar ook op Jan Breydel duurde het even voordat Denswil zeker was van zijn plek. In de laatste seizoenen groeide hij echter uit tot een vaste kracht, die vrijwel nooit op een foutje was te betrappen. Na 177 wedstrijden in Blauw-Zwart vertrok hij naar Bologna. Met Club werd hij al twee keer landskampioen en één keer bekerwinnaar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws