Stem op het beste Club Brugge van de laatste tien jaar

Philippe Clement
Philippe Clement Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Photo News

Simon Mignolet, Clinton Mata, Hans Vanaken, Noa Lang, Charles de Ketelaere, Bas Dost. En zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan. Het huidige Club Brugge herbergt veel uitblinkers. Dat vinden ze bij Het Laatste Nieuws ook. Sterker nog, Club-watcher Niels Poissonnier vindt dit het beste elftal van Blauw-Zwart van de laatste tien jaar.

Niet Club Brugge, maar KRC Genk kroonde zich in 2019 tot landskampioen van België. Dat mocht niet nog eens gebeuren, dacht men op Jan Breydel. Had Club Brugge eindelijk Anderlecht achter zich gelaten, kwam er weer een nieuwe concurrent om de hoek kijken. En wat deed Blauw-Zwart? Eerst haalde het succestrainer Philippe Clement weg bij Genk. Clement was uiteraard een oude bekende van de club en moest zijn succes met Genk maar eens zien te herhalen in Brugge. Om dat te bewerkstelligen, trok CEO Vincent Mannaert flink de portemonnee op de transfermarkt. Onder anderen Simon Mignolet, David Okereke en Simon Deli kwamen de boel versterken.

Hoge verwachtingen

Met succes. Met een voorsprong van 15 punten op naaste achtervolger AA Gent en maar liefst 26 punten op Genk kroonde Club zich tot kampioen van de door corona niet afgeronde competitie. In Nederland koos de KNVB ervoor om geen landskampioen uit te roepen, maar in België kon de Jupiler Pro League er natuurlijk niet omheen. In aanloop naar het huidige seizoen waren de verwachtingen rond Club Brugge hooggespannen. Met afstand de beste van het land en ook nog eens al haar sterkhouders binnenboord weten te houden. Desondanks was de start van Clement en co niet om over naar huis te schrijven. De bekerfinale werd verloren van Antwerp FC, terwijl met drie punten uit de eerste drie duels de slechtste competitiestart in tijden een feit was.

Noa Lang loodst club voorbij eupen
Noa Lang en Charles de Ketelaere vormen het heden en de toekomst van Club Brugge. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Het beste elftal

Hoe anders is de situatie nu? Club Brugge plaatste zich op een haartje na voor de achtste finales van de Champions League en gaat inmiddels stevig aan kop in de competitie. De Gouden Schoen ging weliswaar naar Lior Refaelov, maar met de Doelman, Trainer én Belofte van het Jaar werd het alsnog de avond van Club Brugge. Poissonnier, Club-watcher namens van Het Laatste Nieuws, is zo onder de indruk van dit elftal dat hij het het beste van de laatste tien jaar noemt. Niet het Blauw-Zwart van het seizoen 2015/2016, dat een einde maakte aan de periode zonder landstitel, maar het huidige. ''Nooit was het talent zó talrijk'', aldus Poissonnier.

En daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Met Odilon Kossounou, Lang en De Ketelaere beschikt Clement over spelers die - zeker in potentie - tot de besten van hun generatie behoren. Ben jij het eens met Poissonnier? Of vind je dit Club Brugge niet het beste van de laatste tien jaar? Laat dan hier je stem gelden. Met bijna 75% van de ruim 1.000 stemmen gaat het huidige elftal overigens ruim aan kop.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand