Lorenzo Staelens als coach van Cercle
Head coach Lorenzo Staelens of Cercle Brugge looks on during the Jupiler Pro League match between Cercle Brugge and KVC Westerlo at the Jan Breydel stadium in Brugge, Belgium. ***BRUGGE, BELGIUM - 27/09/2014 Photo by Nico Vereecken/Photonews***
© Nico Vereecken/Photo News

Staelens had meer verwacht: ‘Hij kon Gouden Schoen winnen’

Volledig terecht werd Hans Vanaken in 2019 en 2020 verkozen tot winnaar van de Gouden Schoen. Dit jaar moet hij echter een pas op de plaats maken. De middenvelder van Club Brugge behoort zelfs niet tot de top-5. Oud-Club speler Lorenzo Staelens kan zich niet helemaal vinden in Vanaken zijn eindklassering.

Evenals Vanaken weet Staelens hoe het is om de Gouden Schoen te winnen. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kon, mocht de trofee in 1999 in ontvangst nemen. Een jaar ervoor had hij Club Brugge na bijna tien seizoenen verlaten voor Anderlecht. Paars-Wit levert dit jaar geen finalisten af. Club Brugge daarentegen wel. Zowel Simon Mignolet als Charles de Ketelaere is nog in de race voor de Gouden Schoen.

Ook Vanaken mocht afgelopen week hopen op een finaleplaats, maar hij eindigt uiteindelijk als achtste. Tot verbazing van Staelens. ”Hans Vanaken werd pas achtste in de uitslag zag ik. Wel, voor mij kon hij zijn derde Gouden Schoen winnen”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. ”Oké, dit was niet zijn beste jaar, en dat weet hijzelf ook. Maar hij heeft in 2020 toch nog altijd zijn doelpunten en assists gemaakt én Club naar de titel geleid. Hij is nog altijd zeer belangrijk. De mensen worden veel gewoon en gaan veel verwachten, maar je kan niet altijd absolute top zijn.”

De Ketelaere

Lior Refaelov geldt alom als grootste kanshebber. Ook Mignolet lijkt op veel stemmen te kunnen rekenen. Hoewel De Ketelaere dinsdagmorgen werd uitgeroepen tot Belofte van het Jaar, lijkt de Gouden Schoen nog te vroeg te komen. Staelens denkt echter dat het talent zomaar eens kan verrassen. ”De Ketelaere reken ik tot de kanshebbers. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een verrassing aan de haal gaat met de trofee als er geen uitgesproken favoriet is.”

Jan Ceulemans verwacht echter dat De Ketelaere een andere keer moet terugkomen om de Gouden Schoen in ontvangst te nemen. ”Waar baseren de mensen zich op om punten te geven voor de Gouden Schoen? Goed voetballer uiteraard, maar ook goals en assists. Hij heeft nog maar één keer gescoord in de competitie, dat is iets te weinig voor de Gouden Schoen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws