Mats Rits tijdens de warming up
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13: Mats Rits of Club Brugge pointing towards the sky / fingers up during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Mats Rits pointing towards the sky / fingers up
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Snelders noemt Club-speler als mogelijke vervanger Witsel

Zoals het er nu naar uitziet, zal het EK komende zomer wel ‘gewoon’ plaatshebben. De Rode Duivels gelden bij de kenners als één van de favorieten voor de titel. Axel Witsel is waarschijnlijk echter niet van de partij. De discussie over wie hem moet vervangen, is inmiddels losgebarsten. Ook Mats Rits wordt genoemd.

Witsel vervult een belangrijke rol in het elftal van Martínez. Gelukkig voor de bondscoach heeft hij voldoende alternatieven achter de hand. Martínez zelf stelt overigens zo lang mogelijk te willen wachten met zijn EK-selectie. Hoewel de eerste prognoses vertellen dat Witsel zeer waarschijnlijk daar een streep door moet zetten, gunt Martínez hem alle kansen. Bij Sporza legde analist Eddy Snelders de alternatieven alvast langs de meetlat.

Van Youri Tielemans tot Kevin en van Leander Dendoncker tot Dennis Praet. Totaal andere spelers dan Witsel, maar hoeft volgens Snelders niet altijd een probleem te zijn. ”Soms heb je niet echt een specifieke middenvelder nodig. Je kunt schuiven met mannen in je kern. Maar in heel belangrijke wedstrijden met veel tactische facetten heb je iemand nodig die dat vooraf kan inlezen.”

Mats Rits scoort tijdens zijn 250ste match voor Club Brugge
Charles de Ketelaere en Mats Rits vieren laatstgenoemde zijn treffer tegen Antwerp. Eddy Snelders zou Rits wel eens bij de Rode Duivels willen zien. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Rits

Om de speler te vinden die dat in zich heeft, moet Martínez naar Snelders zijn mening misschien eens een kijkje nemen in de Jupiler Pro League. ”Je moet iemand zoeken die beide rollen aankan, verdedigend en aanvallend. Daar moet je geduld voor hebben. In principe is Dendoncker dan de meest aangewezen man, maar wie zegt dat je het niet eens kunt proberen met Mats Rits of Aster Vranckx?”

Dat de analist Rits noemt, is opvallend. De middenvelder van Club Brugge speelde immers nog geen interland voor de Rode Duivels. In Snelders zijn ogen zou het desondanks niet eens zo’n gek idee zijn. ”Dat zijn spelers die misschien nu nog niet echt in aanmerking komen, maar zij kunnen wel opgeleid worden. En je hebt dankzij de kwaliteiten van deze ploeg genoeg wedstrijden waarin je dat kunt uitproberen.”

De komende tijd zal er vast en zeker voldoende over worden gezegd en geschreven. BlauwZwartFans zelf droeg Charles de Ketelaere al naar voren als kandidaat. Ook Hans Vanaken is wellicht een optie, zeker omdat ook Praet de komende maanden aan de kant staat.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws