Charles de Ketelaere
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Philippe Crochet / Photonews

Serieuze kans bij Rode Duivels lonkt voor De Ketelaere

Ondanks de bizarre omstandigheden, had het afgelopen jaar veel moois in petto voor Charles de Ketelaere. Zo mocht hij zijn debuut maken voor de Rode Duivels. Dat duurde echter welgeteld één minuut. De kans is groot dat De Ketelaere in aanloop naar het EK wel de nodige minuten mag maken.

Zijn eerste uitnodiging voor zijn land volgde niet lang na zijn heldendaad in Sint-Petersburg. Zoals bekend stevenden Zenit en Club Brugge tot in de blessuretijd af op een gelijkspel, maar bezorgde De Ketelaere zijn ploeg in extremis alsnog de overwinning. Na dat duel klonk de boodschap voor Roberto Martínez om hem te selecteren voor de nationale ploeg steeds luider. Daar gaf de Spanjaard gehoor aan. Hij riep De Ketelaere op voor de vriendschappelijke interland tegen Zwitserland en de Nations League-duels met Engeland en Denemarken.

Verbazing

Na een ijzersterke invalbeurt op bezoek bij KV Oostende, waarmee hij Club over een dood punt heen hielp, mocht hij zich melden bij de nationale ploeg. Ook in aanwezigheid van de ‘grote’ mannen liet De Ketelaere zijn voeten spreken. Tijdens de persconferentie voor het duel met Zwitserland was Jan Vertonghen lovend over het talent en voorspelde hij een grote toekomst voor hem. Het lag in de lijn der verwachting dat De Ketelaere tegen de Zwitsers zijn debuut zou maken. Martínez bevestigde immers dat hij dat duel zou aangrijpen om te ‘experimenteren’. Men verwachte nog geen basisplaats voor De Ketelaere, maar wel een kans in de tweede helft.

De Ketelaere maakt zijn debuut voor de Rode Duivels. Het was slechts van korte duur. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Tot verbazing van velen mocht hij echter pas in blessuretijd zijn entree maken. Trots was De Ketelaere zeker, maar hij had er waarschijnlijk veel meer van verwacht. Na zijn invalbeurt pakte hij zijn spullen, verliet hij het trainingskamp en meldde hij zich bij de U21. Voor de beloften stond de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bosnië en Herzegovina op het programma. De Ketelaere moest zijn leeftijdgenoten helpen een ticket voor het EK te veroveren, maar slaagde er niet in zijn stempel te drukken. Het werd voor de beloften een avond om snel te vergeten. Door de nederlaag konden ze een streep zetten door het hoofdtoernooi.

Blessures

Een gemiste kans voor veel talenten, die zich op het EK natuurlijk in de kijker hadden kunnen spelen. De Ketelaere lijkt zich daarentegen niet al te veel zorgen te hoeven maken. Zoals het er nu naar uitziet, is de kans groot dat hij een uitnodiging krijgt voor de eerstvolgende interlands van de Rode Duivels in maart. Martínez kan de komende maanden in ieder geval geen beroep doen op Axel Witsel en Dennis Praet. Eerstgenoemde moet zeer waarschijnlijk zelfs een streep zetten door het EK, terwijl Praet naar verwachting acht tot tien weken aan de kant staat met een scheur in de hamstrings.

Zodoende komen er twee vacatures open te staan: basisspeler én stand-in. Zondagavond bewees De Ketelaere alvast prima op die positie uit de voeten te kunnen. Door de schorsing van Hans Vanaken krijgt De Ketelaere waarschijnlijk ook in de komende twee duels de kans op het middenveld. Hij zal zich echter ook op verdedigend vlak moeten profileren. Witsel was immers de waterdrager van de Rode Duivels, die zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje bijdroeg.

Ook Vanaken zal er overigens op gebrand zijn een sterke tweede seizoenshelft op de mat te leggen. Hij maakt steevast deel uit van de nationale ploeg, maar is er nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. De Ketelaere is het nieuwe jaar in ieder geval goed begonnen. Hij werd dinsdagochtend uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. De uitblinker van Club Brugge is ook nog altijd in de race voor de Gouden Schoen.

Ook voor Vanaken bieden de blessures van Witsel en Praet wellicht kansen. (Photo by Nico Vereecken/Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws