Siebe Schrijvers tijdens een training van Club Brugge
WESTKAPELLE, BELGIUM - JANUARY 04 : Siebe Schrijvers forward of Club Brugge pictured during the first training session of the year 2021 for Club Brugge at the training grounds at the Belfius Basecamp on January 4, 2021 in Westkapelle, Belgium, 4/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Schrijvers zijn invalbeurt had veel weg van een afscheid

Met Siebe Schrijvers leek Club Brugge in de zomer van 2018 een potentiële topper in huis te hebben gehaald. Het talent is er nog zeker, maar lijkt er op Jan Breydel toch niet helemaal uit te komen. De aanvaller staat inmiddels op de nominatie om deze mercato te vertrekken. Zondagavond kreeg Schrijvers een handjevol minuten van Philippe Clement. Waren dat voorlopig zijn laatste in het shirt van de landskampioen?

Vijf doelpunten en twee assists in 27 competitiewedstrijden, de Play-Offs niet meegerekend. Nee, indrukwekkend waren Schrijvers zijn cijfers in zijn laatste seizoen voor KRC Genk zeker niet. Natuurlijk vertellen statistieken nooit het hele verhaal, maar van een aanvaller die naar Club Brugge vertrekt mag toch zeker meer worden verwacht. Blauw-Zwart nam de gok en betaalde drie miljoen euro voor Schrijvers. De verwachtingen waren weliswaar niet hooggespannen, maar de drie miljoen die Club betaalde, bleek al snel een koopje.

Onder toenmalig trainer Ivan Leko kon Schrijvers vaker wel dan niet rekenen op een basisplaats. In de Jupiler Pro League dan. In de groepsfase van de Champions League gaf Leko de voorkeur aan anderen. Schrijvers was in zijn eerste seizoen goed voor uiteindelijk 38 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en vijf keer een assist gaf. Hij was in beide ontmoetingen met KRC Genk, zijn oude club, trefzeker. Overwinningen leverden zijn doelpunten echter niet op, laat staan het kampioenschap. Prompt kroonde Genk zich tot kampioen van België.

Van de basis naar de bank

Leko trok vervolgens de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Club Brugge had niet lang de tijd nodig om een nieuwe trainer aan te stellen. Het werd Clement. Hij leidde Genk naar het kampioenschap en kreeg als belangrijkste taak om van Club weer de beste ploeg van België te maken. Daar slaagde hij in zijn eerste seizoen met verve in, ten koste van Schrijvers. Onder Leko kon de 24-jarige aanvaller nog vaak rekenen op een basisplaats, maar met Clement aan het roer werd dat steeds minder. Ook een opleving voor de winterstop, twee doelpunten en twee assists in vier wedstrijden, bracht daar uiteindelijk weinig verandering in.

Schrijvers in persoonlijk betere tijden, juichend met Emmanuel Dennis in zijn eerste seizoen bij Club. Photo Gregory Van Gansen/Photonews)

Met gefronste wenkbrauwen moet hij Club Brugge zijn acties op de transfermarkt hebben gevolgd. In aanloop naar het afgelopen seizoen betaalde de club acht miljoen euro voor de komst van David Okereke, een halfjaar later maakte Michael Krmencik voor zes miljoen de overgang naar Jan Breydel. Nog een concurrent erbij voor Schrijvers, die na de winterstop nog maar vier keer in de basis mocht starten. Omdat Krmencik en Okereke geen imponerende indruk maakten, ging Club van de zomer opnieuw op zoek naar een nieuwe spits. Zonder succes. Een opluchting voor Schrijvers, ware het niet dat Clement in de eerste seizoenshelft alsnog niet tot nauwelijks een beroep op hem deed.

Aan belangstelling geen gebrek

In de eerste vijftien competitieduels kwam Schrijvers slechts 302 minuten in actie. Voor het bezoek aan STVV dateerden zijn laatste minuten van 5 december. Toeval of niet, ook toen was de ploeg uit Sint-Truiden de tegenstander. In de Champions League hoefde hij al helemaal niet te rekenen op speeltijd. Slechts 23 minuten deed Clement een beroep op hem in de groepsfase van het miljardenbal. Nog voor de kerst zwengelden de geruchten over een vertrek uit Brugge aan. Over interesse zou Schrijvers niets te klagen hebben. Meerdere ploegen uit eigen land, waaronder AA Gent en Beerschot, zouden hem op de korrel hebben.

De kans dat hij in de komende maanden wel opeens in Clement zijn plannen voorkomt, lijkt nihil. Zeker nu Bas Dost van de partij is. Nog een halfjaar op de bank zitten is geen optie voor Schrijvers. De aanvaller wil spelen, wat natuurlijk logisch is. Gezien zijn leeftijd is het ook van groot belang dat hij wekelijks in actie komt. Wegkwijnen op de bank is een verspilling van zijn talent. Dat hij dat heeft, is immers wel duidelijk. Ook in de geringe minuten die hij dit seizoen vooralsnog kreeg van Clement bewees hij voor veel ploegen een welkome versterking te zijn. Het is alleen de vraag welke club de portemonnee wil en durft te trekken, alhoewel een uitleenbeurt ook zeker een optie is.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws