Siebe Schrijvers
EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Siebe Schrijvers forward of Club Brugge and Stef Peeters midfielder of KAS Eupen during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Schrijvers laat Club Brugge definitief achter zich

Na een goed debuutseizoen leek Siebe Schrijvers een basisplaats te hebben veroverd. Het vertrek van Ivan Leko en de komst van Philippe Clement pakten voor hem echter niet goed uit. De aanvaller zat steeds vaker op de bank. Nu is hij definitief vertrokken bij Club Brugge. Schrijvers tekent een contract voor 3,5 jaar bij OH Leuven.

Drie miljoen euro betaalde Club Brugge aan KRC Genk voor de komst van Schrijvers. Onder Leko had de aanvaller niet veel tijd nodig om zich in de basis te spelen. Clement maakte het hem in zijn tweede seizoen echter niet makkelijk. Hoewel hij nog tot een mooi aantal van 34 wedstrijden kwam, zat hij vaker wel dan niet op de bank. Begin dit seizoen mocht hij nog vanaf de aftrap opdraven tegen KAS Eupen en Beerschot, maar al snel werd duidelijk dat hij niet in Clement zijn plannen voor kwam. Na de verliespartij tegen Beerschot deed de coach immers nog maar tien keer een beroep op hem.

Veelzeggend was zijn bijdrage in de Champions League. Slechts 23 minuten waren hem gegund. Nog voor de jaarwisseling werd duidelijk dat Schrijvers op zoek mocht naar een nieuwe werkgever. Aan interesse geen gebrek. Zowel AA Gent als Beerschot had hem op de korrel. Het wordt uiteindelijk OH Leuven, de grote verrassing in de Jupiler Pro League. OHL promoveerde in het afgelopen seizoen naar de Eerste Klasse, maar staat op knappe vierde plaats. Bij de promovendus tekent Schrijvers een contract voor 3,5 jaar.

In Oud-Heverlee en Leuven is men uiteraard dolgelukkig met zijn komst. ”We voegen met Siebe een offensieve, Belgische kwaliteitsinjectie toe aan onze kern op korte en langere termijn. Hij was in deze mercato een topprioriteit voor onze club en een opportuniteit waar we vol voor zijn gegaan”, aldus technisch directeur Wim De Corte. Voor Club Brugge kwam Schrijvers uiteindelijk tot 85 wedstrijden, waarin hij 16 keer scoorde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws