Vincent Mannaert
EINDHOVEN, NETHERLANDS - AUGUST 28 : Bart Verhaeghe and Vincent Mannaert of Club Brugge and pictured after the Bene League reunion on August 28, 2020 in Eindhoven, Netherlands, 28/08/2020 ( Photo by Sebastien Smets / PhotoNews
© Sebastien Smets/Photo News

Schöne: weer een gerucht of een serieuze optie?

Met de komst van Bas Dost en tijdelijke terugkeer van Stefano Denswil roerde Club Brugge zich al flink op de transfermarkt. De landskampioen lijkt echter nog niet te zijn uitgewinkeld. Ook de naam van Lasse Schöne (34) passeerde de revue.

Wie Schöne zegt, zegt Ajax. De middenvelder speelde tussen juli 2012 en augustus 2019 maar liefst 286 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin maakte hij veel indruk. Zo had hij een abonnement op mooie doelpunten. In zijn laatste seizoen als speler van Ajax schoot hij nog op fantastische wijze raak op bezoek bij Real Madrid. Schöne maakte deel uit van de Amsterdamse formatie die in 2019 bijna tot de finale van de Champions League reikte. Na dat seizoen werd langzaamaan duidelijk dat de Deen zijn basisplaats zou verliezen. Een plek op de bank zag hij niet zitten. Ajax gunde hem een transfer naar Genoa.

In zijn eerste seizoen in Italië kwam hij nog tot een mooi aantal van 35 wedstrijden. Hij maakte zich op voor zijn tweede seizoen, maar tot verbazing van velen werd hij door Genoa niet ingeschreven voor de Serie A. Dat was na het sluiten van de transfermarkt, waardoor een vertrek geen optie was. Schöne beleefde een aantal moeilijke maanden. Onlangs besloot hij zijn contract te laten ontbinden. Om zo fit mogelijk te blijven, ook met het oog op het EK komende zomer, meldde hij zich van de week weer op het trainingsveld van Ajax.

Club Brugge

De achterban van de Nederlandse topclub ziet een hereniging met de Deense middenvelder wel zitten, maar zover lijkt het niet te komen. Aan belangstelling van andere clubs schijnt hij geen gebrek te hebben. Althans, dat liet hij zelf al doorschemeren. Naar verluidt zou ook Club Brugge de ontwikkelingen in de gaten houden. Het lijkt echter niet aannemelijk dat Club en Schöne met elkaar in zee gaan. Het middenveld van Blauw-Zwart staat, zeker als Hans Vanaken terugkeert van zijn schorsing. Daarnaast heeft Philippe Clement met Mats Rits en Éder Balanta al twee opties voor de nummer-6-positie, waar Schöne vooral in Amsterdam furore maakte.

Toch mag de komst van Schöne niet helemaal worden uitgesloten. Uit de woorden van Clement in aanloop naar het bezoek aan STVV, kon immers voorzichtig worden geconcludeerd dat Club nog niet klaar is op de transfermarkt. ”Je weet nooit wat er kan gebeuren in een mercato. Het zijn opportuniteiten die op een bepaald moment voorbijkomen, zoals bij Denswil het geval is geweest”, aldus de trainer. De transfervrije Schöne zou zo’n opportuniteit kunnen zijn. Met het mogelijke vertrek van Simon Deli in het achterhoofd, lijkt de komst van een extra verdediger echter een hogere prioriteit te hebben.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws