Kaveh Rezai bij Charleroi
BEVEREN, BELGIUM - AUGUST 31 : Kaveh Rezai forward of Charleroi pictured during the Jupiler Pro League match between Waasland Beveren and Charleroi at the Freethiel stadion on August 31, 2019 in Beveren, Belgium, 31/08/2019 ( Photo by Philippe Crochet/ Photonews
©Philippe Crochet/ Photonews

Rezaei kan nieuwe nederlaag Charleroi niet voorkomen

2021 is vooralsnog niet het jaar van Charleroi. De nummer drie van het afgelopen seizoen in België verloor dinsdagavond ook op bezoek bij Anderlecht. Club Brugge-huurling Kaveh Rezaei kwam als invaller binnen de lijnen, maar kon de nederlaag dus niet voorkomen.

Charleroi was in het afgelopen seizoen misschien wel de grootste verrassing in België. De ploeg eindigde als nummer drie, op slechts één puntje van AA Gent. Met 12 doelpunten in 24 wedstrijden had Rezaei een groot aandeel in dat succes. De spits komt ook dit seizoen op huurbasis uit voor Charleroi. Zowel Rezaei als Charleroi ging voortvarend van start. Met 5 doelpunten in 5 wedstrijden loodste hij zijn ploeg zelfs naar de koppositie. Het elftal begon echter wat te haperen. Dat kon niet los worden gezien van de vorm van Rezaei. Hij scoorde na zijn puike start nog maar één keer. De laatste 5 wedstrijden van 2020 moest hij missen door een blessure.

Ook in het nieuwe jaar heeft Charleroi de weg omhoog nog niet gevonden. De ploeg verloor van KV Oostende en KV Mechelen en moest dinsdagavond ook haar meerdere erkennen in Anderlecht. Dat had de thuisploeg te danken aan twee strafschoppen voor voor rust. Eerst was het Lukas Nmecha die vanaf elf meter raak schoot. In de blessuretijd van de eerste helft mocht ook Michael Vlap aanleggen. De Nederlander, de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek, faalde niet: 2-0.

Rezaei, zaterdag nog basisspeler tegen Mechelen, kwam direct na rust als invaller binnen de lijnen. Na bijna 75 minuten noteerde Charleroi via de Iraniër haar eerste beste kans van de wedstrijd. Rezaei zag zijn poging echter net naast het doel verdwijnen. Een spannende slotfase kwam er sowieso niet. In de 81ste minuut bracht Francis Amuzu Anderlecht op 3-0. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Diaby

Paars-Wit doet zodoende goede zaken. Dankzij de zege klimt de ploeg van Vincent Kompany van de zevende naar de derde plek. Charleroi en Rezaei maken daarentegen even een pas op de plaats. Abdoulay Diaby, voor de rest van het seizoen gehuurd door Anderlecht, kwam overigens nog niet in actie. De oud-speler van Club Brugge stond dinsdag voor de eerste keer op het trainingsveld.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1351490484007526413?s=20

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws