Irritaties bij Club Brugge tijdens de bekerfinale tegen Antwerp
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : referee Nicolas Laforge shows a yellow card to Mats Rits midfielder of Club Brugge after his fault on Faris Haroun midfielder of Antwerp during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Revanche lonkt voor Club in 1/8ste finales Croky Cup

In aanloop naar dit seizoen waren de verwachtingen rond Club Brugge hooggespannen. De ploeg kroonde zich in het afgelopen jaar met ruime afstand tot landskampioen. Daarnaast slaagde Vincent Mannaert erin zijn sterkhouders te behouden. Desondanks was de start van het seizoen niet om over naar huis te schrijven. Blauw-Zwart verloor de bekerfinale van Antwerp FC. In de tweede seizoenshelft lonkt voor Philippe Clement en co de ultieme kans op revanche.

Simon Mignolet, Hans Vanaken, Krépin Diatta, Clinton Mata en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vrijwel het volledige basiselftal van Clement werd in verband gebracht met een overgang naar een Europese topcompetitie. Ondanks alle geruchten slaagden Mannaert en Clement er dus in hen te behouden. Zodoende stonden onder anderen Mignolet, Vanaken en Mata ‘gewoon’ op het veld in de bekerfinale tegen Antwerp FC. Club Brugge was als landskampioen de torenhoge favoriet.

Tegen alle verwachtingen in was het echter niet Blauw-Zwart, maar The Great Old dat de beker mee naar huis mocht nemen. Clement zijn elftal maakte een ontzettend slappe indruk. In de eerste helft werd het bij vlagen overlopen door Ivan Leko zijn manschappen. Club had aan Mignolet te danken dat het bij rust niet 0-3 of 0-4, maar slechts 0-1 stond. In de tweede helft ging Club tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker.

In de Jupiler Pro League nam Club Brugge onlangs al een klein beetje revanche door op de Bosuil met 0-2 te winnen. Voor Clement en co lonkt in de achtste finales van de Croky Cup echter pas dé ultieme kans op revanche. Mochten Club en Antwerp FC ten koste van respectievelijk Osla Brakel en La Louvière doorstoten naar de volgende ronde, wacht in de achtste finales een herhaling van de recente berkefinale. Dat wordt duidelijk uit het speelschema dat de Pro League vrijdagochtend publiceerde.

Achtste finales

Het duurt overigens nog wel een kleine maand voordat Club en Antwerp aan de bak mogen in de Croky Cup. Door de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, zijn de duels in de zestiende finales uitgesteld tot begin februari. Het bekerduel van Club Brugge met de amateurs van Osla Brakel wordt gespeeld op 2 of 3 februari.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws