Simon Mignolet in actie tegen AA Gent
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Simon Mignolet of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Penaltystopper Mignolet ziet nog voldoende verbeterpunten

Simon Mignolet bewees woensdagavond tegen KV Oostende maar weer eens zijn waarde voor Club Brugge. De Doelman van het Jaar pakte een strafschop en hield zijn ploeg daarmee op de been. Hij is uiteraard blij met de overwinning, maar ziet nog voldoende dingen die beter kunnen.

Niet lang na de 2-1 van Krépin Diatta kreeg KV Oostende via elf meter de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Mignolet gooide echter roet in het eten voor de gasten. ”Ik bleef bewust staan bij de strafschop. Voor de wedstrijd had ik al beslist te blijven staan indien hij (red: Fashion Sakala) een strafschop zou trappen”, vertelde Mignolet na afloop van de wedstrijd. Zo mogen de complimenten en bedankjes opnieuw naar de Doelman van het Jaar. Met zijn reflex op de strafschop van Sakala hield bij Club Brugge op voorsprong en bezorgde hij zijn ploeg daarmee de overwinning.

Een moeizame. Eerder dit seizoen had het elftal van Philippe Clement ook al de grootse moeite met de subtopper. Op Oostende kon Club pas afstand nemen nadat de thuisploeg met een man minder kwam te staan. ”Als je tegen Oostende speelt, is het altijd een moeilijke wedstrijd. Bovendien kwamen we op achterstand na een bizarre fase. Dan wordt het extra moeilijk en zit er ook nog de wind op, wat voetballen niet makkelijk maakte”, aldus Mignolet. ”Het was niet gemakkelijk, maar ik ben vooral blij dat we de drie punten gepakt hebben. Het enige wat telt, is geen punten laten vallen. Dat hebben we gelukkig niet gedaan.”

Verbeterpunten

Dankzij de overwinning op Oostende vergroot Club Brugge de voorsprong op KRC Genk tot tien punten. De naaste achtervolger komt donderdagavond nog wel in actie tegen AA Gent. Zondag komt de nummer twee van de Jupiler Pro League op bezoek op Jan Breydel. Mignolet ziet in aanloop naar de topper nog voldoende verbeterpunten. ”In eerste instantie moeten we werken aan wat we moeten doen als we voorkomen. Net zoals tegen Beerschot wanneer we 0-2 voorkwamen, moest ik een aantal keer in actie schieten. Dat moeten we nog beter doen, om een wedstrijd iets makkelijker te controleren als we voorstaan.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws