Vincent Mannaert
EINDHOVEN, NETHERLANDS - AUGUST 28 : Bart Verhaeghe and Vincent Mannaert of Club Brugge and pictured after the Bene League reunion on August 28, 2020 in Eindhoven, Netherlands, 28/08/2020 ( Photo by Sebastien Smets / PhotoNews
© Sebastien Smets/Photo News

‘Pellistri van Manchester United mogelijke vervanger Diatta’

In de zoektocht naar een vervanger voor Krépin Diatta klopt Club Brugge zeer waarschijnlijk aan bij Manchester United. Volgens Het Nieuwsblad heeft de koploper van België Facundo Pellistri (19) op de korrel. De Uruguayaan komt vooralsnog niet in de plannen voor van trainer Ole Gunnar Solskjær.

Club Brugge roert zich deze maand flink op de transfermarkt. Met Bas Dost heeft de club eindelijk haar zo gewenste spits binnen. Daarop vertrok Michael Krmencik tijdelijk naar het Griekse PAOK en tekende Siebe Schrijvers een contract bij OH Leuven. Ook Diatta trok afgelopen week de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Daar kwam maandagavond nog het tijdelijke vertrek van Emmanuel Dennis naar 1.FC Köln bij. Oftewel, een nieuwe aanvaller is van harte welkom.

In die zoektocht komt Blauw-Zwart dus waarschijnlijk uit bij Manchester United. De Engelse topclub nam Pellistri vorig jaar oktober over van het Uruguayaanse Peñarol. Hij werd overgeheveld naar de A-kern, maar komt vooralsnog niet voor in de plannen van Solskjær. In de afgelopen maanden speelde hij zijn wedstrijden immers vooral voor de beloften. De recente competitiewedstrijden tegen Burnley, Liverpool en Fulham moest hij aan zich voorbij laten gaan wegens het coronavirus.

Daar is Pellistri inmiddels volledig van hersteld. Volgens Het Nieuwsblad zou ook Junior Edmilson nog altijd op het lijstje staan van Club Brugge. Van de zomer werd hij ook al nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Jan Breydel. Zijn komst lijkt echter niet realistisch. De voorkeur gaat uit naar Pellistri. Gezien zijn leeftijd en recente overgang naar Manchester United, lijkt het om een uitleenbeurt te gaan. Naar verluidt zou ook Celta de Vigo interesse tonen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws