Club Brugge wint van Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 :Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
©Jimmy Bolcina / Photo News

Pak de agenda er bij: deze data mogen niet ontbreken

Nog geen twee weken terug kwam Club Brugge voor de laatste keer in actie. Desondanks voelt het alweer als even geleden. Geen reden tot paniek, want zondag aanstaande hervatten Philippe Clement en co de spannende titelstrijd in de Jupiler Pro League. De strijd om de kampioenentrofee is natuurlijk niet het enige wat ons de komende maanden te wachten staat. Hieronder een overzicht van speeldata die niet mogen ontbreken in uw agenda.

24 januari: Club Brugge-Genk

Club Brugge zal de landstitel wel even prolongeren, was in aanloop naar het nieuwe seizoen de algemene verwachting. In de eerste weken bleek echter niets minder waar. Blauw-Zwart begon met slechts drie punten uit drie duels dramatisch aan de competitie. Op bezoek bij Genk kwam vervolgens de ommekeer. Dankzij een laat doelpunt van Youssouph Badji versloeg Club de Smurfen met 1-2. Bij ingang van de winterstop waren Club en Genk de nummers één en twee. Over een paar weken staan de titelkandidaten tegenover elkaar op Jan Breydel. Goed nieuws voor de thuisploeg: Hans Vanaken is dan ‘gewoon’ van de partij.

28 januari: Cercle-Club Brugge

Winnen van Anderlecht is mooi, maar een overwinning op stadsgenoot Cercle wordt ook altijd groots gevierd (in tijden van corona natuurlijk binnen de perken). De zege tegen Anderlecht volgde een week na de 2-1 overwinning op Cercle. De triomf in de Brugse Stadsderby kwam echter wat moeilijker tot stand. Vier dagen na de topper tegen Genk staat met de derby een wederom een belangrijke match op het programma voor FCB. Of die ook pittig gaat worden, valt nog te bezien. Cercle vindt zichzelf op dit moment immers terug op de voorlaatste plaats. Ai…

31 januari: Club Brugge-Standard

Toppers genoeg in de eerste maand van het jaar. Enkele dagen na de Brugse Stadsderby komt Standard naar Jan Breydel. De eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daar mocht vooral Standard erg blij mee zijn. Dankzij een makkelijk gegeven strafschop kreeg de thuisploeg in extremis de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Nicolas Gavory liet die kans niet liggen: 1-1.

Noa Lang maakte tijdens het bezoek aan Standard zijn debuut voor Blauw-Zwart. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)
18 februari en 25 februari: 1/16e finales tegen Dynamo Kiev

We maken even een sprongetje in de tijd. Na het (op papier) zware speelschema in de Jupiler Pro League, begint Blauw-Zwart op 18 februari aan het avontuur in de Europa League. De Belgen maken als afvallers uit de Champions League hun rentree op het toneel van de kleine broer van het miljardenbal en moeten in de zestiende finales zien af te rekenen met Dynamo Kiev. Club reist eerst af naar de Oekraïense hoofdstad, alvorens de huidige koploper van de Premjer Liga op bezoek komt op Jan Breydel.

19 maart: Club Brugge-Antwerp FC

Nog voor de Jupiler Pro League van start ging, werden Clement en zijn manschappen volledig verrast door het Antwerp van toenmalig trainer Ivan Leko. De beker ging verrassend naar The Great Old, dat met 0-1 te sterk was voor de landskampioen. Op 13 december haalde Club Brugge echter zijn gram, door op de Bosuil met 0-2 te zegevieren. Leko zit, als beide clubs elkaar op 19 maart voor alweer de derde keer dit seizoen treffen, overigens niet meer op de bank. De Kroaat, tevens oud-coach van Blauw-Zwart, is de nieuwe oefenmeester van het Chinese Shanghai SIPG.

Eerder dit seizoen rekende Club nog eenvoudig af met Antwerp.
9 april: Anderlecht-Club Brugge

De gedachten gaan vanzelfsprekend terug naar de ontmoeting van 19 januari 2020. Dankzij twee treffers van Vanaken, waarvan de eerste beeldschoon was, won Club met 1-2 op bezoek bij Paars-Witte rivaal. Met zijn eerste van die avond is Vanaken overigens door Het Laatste Nieuws genomineerd voor het doelpunt van het jaar. Klik hier om jouw stem te laten gelden. Tegen die tijd kan dit duel van cruciaal belang zijn voor het verdere verloop van de competitie/Play-Offs. Eerder dit seizoen zegevierde FCB met ruime cijfers: 3-0.

24/25 april: finale van de Croky Cup

Eerst nog maar eens zien of Club zich überhaupt weet te kwalificeren voor de finale van de Croky Cup. In het afgelopen seizoen slaagde het er in ieder geval wel in. Zoals bekend werd de finale echter geen succes. Het is inmiddels alweer even geleden dat Blauw-Zwart zich kroonde tot bekerwinnaar. Het wordt tijd om daar verandering in te brengen.

26 mei: Europa League finale

We willen natuurlijk niet te hard op de zaken vooruit lopen, maar waarom zou het dit seizoen niet kunnen? Club maakte een goede indruk in de groepsfase van de Champions League en kwam uiteindelijk slechts één treffer tekort voor een ticket voor de achtste finales. In de Europa League doen wederom sterke ploegen mee, maar een aantal treft elkaar al in de zestiende finales. Afijn, eerst moet Club zien af te rekenen met Dynamo Kiev.

In de tussentijd…
  • wacht Clement en zijn spelers ook nog pittige tripjes naar Charleroi en AA Gent;
  • begint Club ergens in de eerste week van februari eindelijk aan de Croky Cup;
  • en gaan van de Play-Offs van start.

Niet onbelangrijk: in deze vreemde omstandigheden willen de nationale en Europese voetbalbonden nog wel eens puzzelen met het speelschema. Bovenstaande data zijn dan ook onder voorbehoud.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws