Onze achterban kan helaas niet afreizen naar Kiev
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 27 : supporters and fans during the UEFA Europa League round of 32 second leg match between Manchester United FC and Club Brugge KV on February 27, 2020 in Manchester, United Kingdom, 27/02/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Overzicht Ex-Clubspelers in het buitenland

Er zijn zo’n 65 voormalige spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Mathew Ryan – Arsenal

Mathew Ryan maakt zijn jongensdroom waar en speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Arsenal. De Australische doelman wordt geleend van Brighton & Hove Albion FC, waar hij overbodig werd.

© Arsenal


Ryan Donk – Galatasaray

Galatasaray won op de 20ste speeldag overtuigend met 6-1 van rode lantaarn Denizlispor. Ryan Donk deed zijn duit in het zakje door net voor de pauze de 3-0 binnen te koppen.

https://tr.beinsports.com/lig/super-lig/ozet/2020-2021/20/galatasaray-6-1-denizlispor-mac-ozeti

Ricardo van Rhijn – FC Emmen

FC Emmen is uitgeschakeld in de 1/8ste finale van de  Nederlandse beker: het werd 1-2 tegen SC Heerenveen. Ricardo van Rhijn was als invaller mede verantwoordelijk nadat hij in de 90ste minuut een strafschop weggaf na een  handsbal. Joey Veerman nam het geschenk namens de Friezen in dank aan en miste niet.

Ivan Trickovski – AEK Larnaca

Ivan Trickovski was matchwinnaar tegen Ermis Aradippou door een hattrick te maken. De Macedoniër maakte zo de vroege voorsprong van de bezoekers ongedaan: 3-1. Alle doelpunten werden gemaakt in de eerste helft.

Thibaut van Acker – MVV Maastricht

Thibaut van Acker nam het met MVV in de 1/8ste finales van de beker op tegen Excelsior Rotterdam. De middenvelder gaf vlak voor de rust de beslissende pass voor de 2-1 van Joeri Schroijen. De Rotterdammers maakte na 71 minuten nog gelijk waardoor er verlengingen moesten gespeeld worden. Daarin werd niet gescoord en moest het beslist worden vanop de penalty. Excelsior was net iets koelbloediger: 4-5.

Leandro Pereira – Gamba Osaka

Leandro Pereira maakt een mooie transfer. De Braziliaanse spits trekt transfervrij van Matsumoto Yamaga naar Gamba Osaka, de vice-kampioen van vorig seizoen. Leandro Pereira maakte afgelopen jaar op huurbasis indruk bij Sanfrecce Hiroshima met 15 goals. Hij tekende een overeenkomst van één jaar.

© Gamba Osaka / J. League

Matej Vydra – Burnley FC

Burnley heeft de 4de ronde van de Engelse FA Cup overleefd na een mooie zege op bezoek bij Fulham FC: 0-3. Vydra lokte een strafschop uit, die werd omgezet door Jay Rodriguez. Diezelfde speler scoorde ook al de eerste goal. Kevin Long legde de eindstand vast.

Watford wil de Tsjechische spits graag op huurbasis terughalen, maar Burnley wil de spits liever verkopen en een gepaste vervanger halen. Dit wordt althans gemeld door de Watford Observer en The Athletic.
Volgens Football Insider is Burnley ook bereid om Vydra te betrekken in een ruildeal met AFC-Bournemouth spits Joshua King.

Nabil Dirar – Fenerbahçe

Volgens Nexus Sport heeft Nabil Dirar een akkoord bereikt met Fenerbaçe over het ontbinden van zijn contract en heeft de Marokkaan al zijn jawoord gegeven aan B.B. Erzurumspor. Het enige struikelblok is zijn resterende loon bij Fenerbahçe dat nog geregeld moet worden.

Carlos Strandberg – Abha Club

Carlos Strandberg, 90 minuten op het veld tegen Al Quadisiya, miste in de 89ste minuut een strafschop. Abha Club kwam 2-0 voor, maar de bezoekers trokken dat in de tweede helft nog recht, onder meer door een strafschop van Hassan Al-Amri.

Volg het laatste nieuws van Ex-clubspelers in het buitenland via onderstaande Facebookgroep:
https://www.facebook.com/groups/470313192983631


Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws