Siebe Schrijvers vertrekt bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7: Siebe Schrijvers of Club Brugge during the Jupiler Pro League game between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel Stadion on March 7, 2020 in Brugge, Belgium, 7/03/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

OHL-trainer Brys zoekt een plekje voor Schrijvers

Club Brugge nam vorige week definitief afscheid van Siebe Schrijvers. De aanvaller trok na 2,5 jaar de deur op Jan Breydel achter zich dicht en tekende bij OH Leuven. Afgelopen zondag maakte hij direct zijn eerste minuten. Of hij donderdag op Zulte-Waregem aan de aftrap staat, is nog maar de vraag.

Het vertrek van Schrijvers bij Club Brugge was onvermijdelijk. De aanvaller kwam in de zomer van 2018 over van KRC Genk. In zijn eerste seizoen was hij onder toenmalig trainer Ivan Leko zeker van zijn plaats. Onder Philippe Clement kwam hij vorig jaar nog tot een mooi aantal van 34 wedstrijden, maar dit seizoen kwam Schrijvers niet voor in de plannen. Clement deed slechts dertien keer een beroep op hem.

Meerdere ploegen uit de Jupiler Pro League wilden hem overnemen, maar de keuze viel dus op OH Leuven. Twee dagen na zijn komst kreeg hij van trainer Marc Brys direct een half uur in het duel op Sint-Truiden. Of Schrijvers Brys in dat half uur heeft overtuigd van een basisplaats donderdagavond, is nog maar de vraag. Brys is immers nog zoekende met zijn nieuwste aanwinst. OHL draait goed. De coach ziet dan ook niet zo snel reden om zijn elftal te wijzigen. ”De vraag is: zet ik hem er voorin gewoon bij of zet ik iemand aan de kant voor hem?”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

”Daar zijn we nog naar aan het zoeken. Na een klassieke voorbereiding van zeven weken zou dat geen probleem zijn, maar nu is het even aftasten en inpassen”, aldus Brys. Schrijvers kon overigens niet voorkomen dat OHL met 3-1 ten onder ging. Door de nederlaag zakte het af naar de zesde plek op de ranglijst.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws