LIEGE, BELGIUM - FEBRUARY 12 :Mergim Vojvoda defender of Standard Liege & Michael Krmencik forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge KV © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Photonews/Orange Pictures/Photo News

Officieel: Krmencik trekt op huurbasis naar PAOK

Een aantal weken terug uitte Philippe Clement zich voor het eerst openlijk over de toekomst van Michael Krmencik. De coach sprak duidelijke taal: hij mocht op zoek naar een nieuwe werkgever. Nog geen maand later heeft de spits zijn transfer te pakken. Hij komt in het restant van het seizoen op huurbasis uit voor PAOK. In de media ging het gerucht dat de Griekse topclub hem na dit seizoen definitief kan overnemen, maar er is geen aankoopoptie bedongen.

Nog geen jaar geleden streek Krmencik neer op Jan Breydel. De Tsjech maakte met zijn scoringsdrift indruk in zijn thuisland. In het shirt van Club Brugge wilde het echter maar niet vlotten. Dit seizoen scoorde hij weliswaar in twee opeenvolgende wedstrijden, maar die opleving bleek slechts van korte duur. Clement deed op 28 november voor het laatst een beroep op Krmencik. Op bezoek bij Moeskroen speelde hij net aan een uur. Ook in dat duel wist hij niet te imponeren. In aanloop naar het recente bezoek aan KV Mechelen bevestigde Clement dat Krmencik mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Zijn perspectief op speeltijd slonk met de week en werd er door de komst van Bas Dost alleen maar minder op. Aan interesse van andere clubs had hij ondanks zijn teleurstellende optredens geen gebrek. Zo zou Viktoria Plzen, met wie Club Brugge vorig jaar nog zaken deed, wel oren hebben naar een nieuwe samenwerking. De keuze viel echter op PAOK. Maandagmiddag circuleerden op social media al beelden rond waarop Krmencik poseerde met een sjaal van de Griekse topclub. Doordat de huidige nummer drie van de Griekse Super League geen aankoopoptie heeft bedongen, lijkt Krmencik na de zomer zich weer te kunnen melden in Brugge.

Voor Blauw-Zwart speelde hij vooralsnog 19 wedstrijden. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij drie keer een assist.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws