Emmanuel Dennis scoort tegen Real Madrid
Emmanuel Dennis (Brujas KV) scores to make it (0,2) UCL Champions League match between Real Madrid vs Brujas KV at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, October 1, 2019 . FOOTBALL : Real Madrid vs Club Bruges - Ligue des Champions - Madrid - 01/10/2019 © PanoramiC ! only BELGIUM !
©U432004/Panoramic /Photo News

Officieel: Dennis trekt op huurbasis naar 1.FC Köln

Emmanuel Dennis stond al een aantal maanden op de nominatie om te vertrekken, maar tot een transfer leek het ook deze mercato niet te komen. Daar kwam vandaag echter toch verandering in. De Nigeriaan verkast op huurbasis naar het Duitse 1.FC Köln.

En zo heeft hij zijn transfer dan toch te pakken. Wellicht niet de club waar hij in de afgelopen maanden op hoopte, maar zowel Dennis als Club Brugge kan hier de vruchten van plukken. De Nigeriaan zat op Jan Breydel op een dood spoor en leek niet meer in de plannen van Philippe Clement voor te komen. In de eerste seizoenshelft deed de coach nog dertien keer een beroep op hem, maar daarin wist de aanvaller niet te imponeren. Dennis slaagde er slechts één keer in het net te vinden. Op bezoek bij Zenit in de groepsfase van de Champions League schoot hij zijn ploeg op 0-1. In de Jupiler Pro League kwam hij echter niet van de hatelijke nul af.

Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Vooral tijdens het bezoek aan KV Oostende kreeg Dennis het flink te verduren. Niet lang daarna kwam hij nog eens negatief in de spotlights. In aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund weigerde hij in de juiste bus plaats te nemen. Wat volgde was een hevige discussie tussen Clement en de aanvaller. Eerstgenoemde besloot hem uiteindelijk niet mee te nemen naar Dortmund. Clement deed vervolgens nog maar drie keer een beroep op hem. Dennis zijn laatste minuten dateren van de thuiswedstrijd tegen STVV op 5 december. Door het vertrek van Krépin Diatta leek er weer perspectief te zijn voor Dennis, maar hij verkiest dan toch eieren voor zijn geld.

Marktwaarde

Het is voor zowel Dennis als 1.FC Köln als Club Brugge te hopen dat hij snel zijn oude vorm hervindt. De Duitsers kunnen een scherpe Dennis wel gebruiken in de strijd tegen degradatie. Daarnaast kan de Nigeriaan zich in Duitsland weer in de kijker spelen. Dat zou Club Brugge goed uitkomen. Vincent Mannaert hoopt hem nog altijd voor een leuke prijs te kunnen verkopen. In de afgelopen maanden zag hij de transferwaarde van Dennis flink dalen, dus een paar doelpunten en assists zijn van harte welkom.

Dennis kwam vooralsnog 116 keer in actie voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde hij 29 keer en gaf hij 13 assists. Vorig seizoen scoorde hij nog twee keer op Real Madrid.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws