©Photonews

Club Brugge doet zaken met NEC: ‘Een neusje voor goals’

Thibo Baeten laat Club Brugge achter zich en heeft voor drieënhalf jaar bij NEC getekend, dat meldt de Nederlandse club op haar webstek. De 18-jarige spits speelde het afgelopen seizoen in 1B bij Club NXT en scoorde daar zes keer.

NEC is in de wolken met de jonge aanvaller. ”Thibo is een spits met een neusje voor de goal. Als club staan we bekend om ons beleid dat gericht is op het ontwikkelen van jeugdig talent. Niet alleen vanwege het ontwikkelen van spelers uit onze Voetbalacademie, maar ook jonge spelers die we aantrekken”, zegt algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik.

”Met Thibo hebben we nu al voorgeselecteerd op het komende seizoen. Thibo is een groot talent dat zich op het tweede niveau in België, op jonge leeftijd, al heeft laten zien. Hierdoor viel hij in Europa op, net als bij onze Belgische scout. Door hem nu al over te nemen geven we hem de tijd om te wennen aan Nederland en Nijmegen, ons voetbal en de manier van trainen. Die keuze hebben we bewust gemaakt.”

Vleminckx
Ook Baeten zelf is blij met de overstap. ”NEC. staat voor mij bekend als een club waar talenten de kans krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Mathias de Wolf is een hele goede vriend van me en ik heb veel verhalen van hem gehoord over NEC. Daarnaast weet ik dat Björn Vleminckx het als spits heel goed heeft gedaan in De Goffert.”

”NEC is een grote club met ambitie en ik ben blij dat ik vandaag mijn handtekening heb gezet. Het is de bedoeling dat ik me nu snel ga settelen in Nijmegen en aan te sluiten bij de selectie, zodat ik hopelijk snel al wat minuten kan maken. Supporters kunnen op me rekenen”, aldus de 18-jarige Baeten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws