Noa Lang loodst club voorbij eupen
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 26 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at the Jan Breydel stadium on December 26, 2020 in Brugge, Belgium, 26/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo by Nico Vereecken

Noa Lang droomt van een duel in de Europa League tegen Ajax

Het gaat hard voor de Nederlander Noa Lang bij Club Brugge. In enkele maanden tijd ontpopte hij zich tot een spelbepalende figuur met hoog rendement. Ook in de knockout-fase van de Europa League hoopt hij binnenkort hoge ogen te gooien. Eerst Dynamo Kiev verslaan en dan zijn oude-club Ajax. Zo ziet hij de komende campagne het liefst voor zich.

Lang, amper 21 jaar oud, is hot in Brugge. Nog geen drie maanden maakt hij deel uit van de formatie van trainer Philippe Clement, maar hij toont zich heel ambitieus.  Samen met CDK zou hij wel eens de grote kanshebber kunnen zijn op de trofee van ‘Belofte van het Jaar’.  

”Ik ben hier twee maanden. Het zou raar zijn als ik de prijs voor de Belofte win” vertelt Lang aan Het Nieuwsblad. ”Die zal Charles wel winnen. Charles doet het goed, echt goed. Ik kan lekker met hem spelen. We hebben genoeg kwaliteiten om Gouden Schoenen te winnen. We hebben het beste team van België. Dat durf ik wel te zeggen.”

Ambities

Lang zit boordevol ambities en wil een fantastische carrière uitbouwen. Bij Blauw-Zwart is de klik er alvast met Vanaken. Maar ook met Vormer, want de twee komen allebei uit Nederland. ”Hij is van Noord-Holland, ik van Zuid-Holland. Dat is een verschil. Noord-Hollanders hebben een grote bek, wij zijn harde werkers. Amsterdam is bluf, Rotterdam is geen woorden maar daden.”

Een titel pakken en een beker, dat moet wel als beste ploeg van het land. Maar voor Lang mag het ook meer zijn. De Europa League winnen bijvoorbeeld. Hij toont zijn tatoeage. ”Dream, believe, achieve. Dromen, geloven, bereiken. Als je er niet in gelooft, moet je niet meedoen. We bekijken het ronde per ronde. Dromen mag altijd. Nu is het Dinamo Kiev. Het zou heel mooi zijn als we tegen Ajax spelen.”

Vrijdagochtend werd Lang overigens verkozen tot Speler van de Maand december. Ook in november was hij volgens de Brugse achterban de beste. Hoewel hij in de eerste seizoenshelft de grote uitblinker was van Club, kreeg hij in de verkiezing van de Gouden Schoen slechts één stem.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws