Genk verliest bij Moeskroen
MOUSCRON, BELGIUM - JANUARY 16 : Angelo Preciado of Genk during the Jupiler Pro League match between Excel Mouscron and Krc Genk on January 16, 2021 in Mouscron, Belgium, 16/01/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Nieuwe zeperd Genk: Club kan nog verder uitlopen

Club Brugge kan zondagavond wederom goede zaken doen. Bij een overwinning op Beerschot lopen Philippe Clement en co nog verder uit op naaste achtervolger KRC Genk. De ploeg van John van den Bron ging immers pijnlijk onderuit op Moeskroen.

In aanloop naar dit seizoen hadden waarschijnlijk weinig mensen durven te voorspellen dat KRC Genk bovenin mee zou draaiden. Vorig jaar eindigden de Smurfen immers nog op 26 punten van Club Brugge. In de eerste seizoenshelft waren de onderlinge verschillen echter heel klein. Met een 1-4 overwinning op Eupen begon Genk ook goed aan het nieuwe jaar, maar dat kreeg geen vervolg. Van den Brom en zijn manschappen gingen vorige week al onderuit op KV Kortrijk en liepen zaterdagavond opnieuw tegen een nederlaag aan.

Op een dramatisch veld kwam Genk ontzettend slecht voor de dag. Na een half uur nam Moeskroen, laagvlieger in de Jupiler Pro League, de leiding via Fabrice Olinga. Het ging vervolgens van kwaad tot erger voor Genk. Enkele minuten na het doelpunt van Olinga moest Carlos Cuesta inrukken met een rode kaart. Ondanks de man-minder-situatie ging de ploeg van Van den Brom in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Moeskroen kwam nog amper van de eigen helft, maar verdubbelde zo’n twintig minuten voor tijd wel de voorsprong.

Pijnlijke tweede helft

Veelzeggend voor de avond van Genk was de wissel van Paul Onuachu. Ook de topscorer van de Jupiler Pro League kon geen potten breken. Moeskroen leek zelfs op 3-0 te komen, maar Agouzoul zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Na 97 minuten ploeteren op een veld dat amper een grasmat genoemd kon worden, vond de scheidsrechter het wel genoeg. Genk leed de tweede competitienederlaag op een rij en moet vrezen dat Club Brugge zondagavond de voorsprong vergroot tot zeven punten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws