Nagenieten: mooie beelden van zege op Genk!

Club Brugge viert de winnende tegen Genk
Club Brugge viert de winnende tegen Genk Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

De voorsprong van Club Brugge op KRC Genk bedraagt na de overwinning van zondag maar liefst twaalf punten. Dat de koploper het duel, na een 1-2 achterstand, nog winnend wist af te sluiten, maakte natuurlijk veel los. Geniet hieronder nog eens na van een mooie zondagmiddag op Jan Breydel.

Na nog geen tien minuten lag de bal al in het net. Daar ging een mooie aanval aan vooraf. Ruud Vormer zag Noa Lang de diepte in sprinten. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje en stelde met een lage voorzet Bas Dost in staat de openingstreffer te produceren. Club Brugge pakte door en was via een kopbal van Lang dichtbij de 2-0. Het was echter Genk dat het volgende doelpunt van de middag op zijn naam kreeg. Niet heel lang daarna was het weer raak voor de gasten, die daardoor met een voorsprong de kleedkamers opzochten.

De thuisploeg stak in de pauze de koppen bij elkaar en ging in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het dankzij Vormer, die binnenschoot na een sterke actie van Clinton Mata. Een 2-2 gelijkspel was niet voldoende, moest Brandon Mechele gedacht hebben. De verdediger stond plots in de spits om een fenomenale pass van Lang te verzilveren. Zo was de voorsprong weer voor Blauw-Zwart. Genk probeerde het nog wel, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Lang had zijn ploeg nog op 4-2 moeten schieten. Zijn poging werd echter goed gekeerd door de doelman van de Smurfen. Het had geen vervelende gevolgen voor Philippe Clement en co, die zo in een hoge versnelling op een nieuwe landstitel afstevenen.