BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge - Hans Vanaken midfielder of Club Brugge - Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

Mulder juicht de keuzes van Club Brugge toe

Voetbalanalist Youri Mulder is verbaasd over de overgang van Bas Dost naar Club Brugge, maar het zegt volgens de Nederlander wel veel over blauwzwart. 

In Nederland kijkt men nogal raar naar de transfer van Bas Dost naar Club Brugge. “Een Bundesligaspeler, die daar niet in het afvoerputje zit, maar bij een goed gestructureerde club en daar een bepaalde status verwierf, verhuist naar een Belgische titelkandidaat”, zegt Mulder in Knack.  

Club Brugge haalt daarmee een heel goede speler binnen en dat zal blauwzwart zeker geen windeieren leggen. “Een statement, hetgeen de ambitie van Club Brugge weergeeft.” Eentje waar blauwzwart ook veel voordeel uit zal halen. “Bas is een ouderwetse targetman.”  

Volgens Mulder heeft Bas Dost heel veel weg van René Eijkelkamp. “Het voetbal evolueerde natuurlijk, maar René was vooral aan de bal heel goed. Het gekke aan hem bleef dat je zijn technisch vermogen wat onderschatte. Maar René kon ongelofelijk sterk de bal vasthouden.” 

Door de spelstijl van Dost zullen ook andere spelers nog veel meer vrijheid krijgen. “Dat is ook een gave waarover Bas beschikt en dat kan alleen maar voordelig uitdraaien. Je spel wordt hierdoor meer onvoorspelbaar omdat je kunt terugvallen op bijkomende varianten.”  

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws