GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Mignolet heeft voor het tweede jaar op rij wat te vieren

Simon Mignolet is opnieuw verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’. De 32-jarige Mignolet kreeg de trofee uit handen van zijn zoontje Lex en zijn vrouw Jasmien. 

”Zij zijn mijn steun en toeverlaat”, klonk het bij de doelman van blauwzwart. ”Want het is mede dankzij hen dat ik deze prijs gewonnen heb.”

Gemakkelijk is het niet om als doelman prijzen te pakken. Bovendien is het nog veel moeilijker om deze trofee meer dan één keer te winnen. ”Bevestigen is in mijn geval nochtans moeilijker dan het lijkt. Want men staat er met een vergrootglas op te kijken. Dat maakt deze trofee eigenlijk nog groter.” 

Mignolet hoopt uiteraard op een derde trofee op rij. ”Daarvoor is het nog te vroeg. Trouwens, ik had ook deze niet verwacht.”

De doelman, die in de zomer van 2019 overkwam van Liverpool, is wederom bezig aan een sterk seizoen. Hij hield al tien keer zijn doel schoon. Daarnaast was het in meerdere wedstrijden aan Mignolet te danken dat Club Brugge niet op een achterstand kwam en/of de wedstrijd verloor. In de verkiezing houdt hij Arnaud Bodart van Standard en Hendrik Van Crombrugge op meer dan de helft van de punten achter zich.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws