Simon Mignolet in actie tegen AA Gent
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Simon Mignolet of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Mignolet en De Ketelaere grijpen naast Gouden Schoen

Met Simon Mignolet en Charles de Ketelaere domineert Club Brugge de top-5 van de Gouden Schoen. De trofee verdwijnt dit jaar echter niet op het nachtkastje van Mignolet of De Ketelaere. Beiden eindigen naast het podium.

Zowel Mignolet als De Ketelaere kende een uitstekend afgelopen jaar. Eerstgenoemde werd in zijn eerste seizoen voor Club Brugge uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. Van het weekeinde mocht hij deze prijs voor de tweede keer in ontvangst nemen. Ook deze jaargang houdt hij vaak ‘de nul’ en zijn ploeg met uitstekende reflexen in veel wedstrijden op de been. Hoewel hij in aanloop naar de uitreiking van de Gouden Schoen niet als grootste kanshebber werd gezien, was hij wel een belangrijke outsider. Evenals De Ketelaere eindigt hij echter buiten de top-drie. De Ketelaere is overigens wel de Belofte van het Jaar.

De podiumplaatsen zijn voor Paul Onuachu, Raphael Holzhauser en Lior Refaelov. Laatstgenoemde geldt als grote favoriet. De oud-speler van Club Brugge heeft een ijzersterk debuutseizoen voor Antwerp FC achter de rug. Zo was hij in 24 competitiewedstrijden elf keer trefzeker en bezorgde hij The Great Old de beker, ten koste van Club. Onuachu is de topscorer van KRC Genk en de competitie. Hij verbaast echter met een podiumplek. Voor de coronastop kon hij immers geen imponerende statistieken overleggen. Dat is dit seizoen overigens wel anders. De Nigeriaan heeft vooralsnog al negentien treffers achter zijn naam.

Smaakmaker van de promovendus

Holzhauser is de grote smaakmaker van Beerschot. De promovendus presteert boven verwachting goed. Met Holzhauser als spelmaker en aanjager op het middenveld strijdt Beerschot om een ticket voor de Play-Off I. Vanavond leek Holzhauser zijn ploeg met een assist nog de overwinning te bezorgen, maar Cercle kwam toch nog langszij. Hij staat nu op elf doelpunten en negen assists. In de eerste seizoenshelft was hij bij maar liefst negentien doelpunten betrokken.

Mooie week

Hoewel de Gouden Schoen voor de eerste keer in vijf jaar niet naar een speler van Club Brugge gaat, is het toch een mooie week voor de landskampioen. Afgelopen zondag verstevigden Philippe Clement en co de koppositie dankzij een 1-2 zege op STVV. De voorsprong op naaste achtervolger KRC Genk bedraagt nu vier punten, terwijl met nummer drie Charleroi een gat van negen punten is geslagen. Ook buiten de lijnen viel er voor een aantal selectieleden genoeg te vieren.

Mignolet werd van het weekeinde dus voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. De Ketelaere mag zich de Belofte van het Jaar noemen. Voor de winterstop werd het grote talent nog verkozen tot Sportbelofte van het Jaar. Als De Ketelaere dit jaar meer gaat scoren, kan het haast niet anders dan dat hij ook in 2022 een serieuze kanshebber is voor de Gouden Schoen. Ook Clement had een reden tot een feestje. De coach van Blauw-Zwart is de Trainer van het Jaar. Hij is de eerste oefenmeester ooit die deze award twee keer op rij in ontvangst mag nemen.

Volg de ontwikkelingen van de Gouden Schoen-verkiezing hier.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws