Brandon Mechele scoort tegen KRC Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Brandon Mechele defender of Club Brugge scoring a goal in front of Daniel Munoz defender of Genk during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Matchwinner Mechele: ‘Weet niet wat ik daar juist deed’

Dat de voorsprong van Club Brugge op eerste achtervolger KRC Genk momenteel twaalf punten bedraagt, heeft de koploper mede te danken aan Brandon Mechele. De verdediger deed zondagmiddag wat hij niet zo vaak doet: scoren.

Club Brugge had nog geen tien minuten nodig om de scoren te openen. Na een vlijmscherpe aanval schoot Bas Dost op aangeven van Noa Lang de 1-0 tegen de touwen. De koploper vergat vervolgens door te drukken. De ijzersterke start werd dan ook teniet gedaan door de gasten, die bij rust een 1-2 voorsprong genoten. Club Brugge liet zich echter niet van de wijs brengen en ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het via Ruud Vormer. Nog één en de voorsprong op Genk zou maar liefst twaalf punten bedragen. Dat moet als muziek in de oren hebben geklonken, want de thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong.

En daar stond niet Dost, maar Mechele om de derde en tevens winnende achter doelman Danny Vuković te schieten. ”We moesten druk zetten omdat het op dat moment nog altijd 2-2 stond. En ik weet eigenlijk niet wat ik daar juist deed, maar na een dikke twee jaar is het natuurlijk heel leuk om nog eens te scoren”, aldus de matchwinner na afloop van de wedstrijd. Mechele kreeg de bal op een presenteerblaadje van Noa Lang, maar voor de verdediger was het natuurlijk meer dan alleen aannemen en schieten. ”Ik denk dat ik infiltreer met de bal en hem dan afgeef. We probeerden een gaatje te zoeken in hun verdediging en toen gaf Noa een perfecte voorzet en kon ik scoren als een echte spits.”

Doorgaan

Van een gestolen overwinning wil Mechele niets weten. ”We speelden ook al een sterke eerste helft en toch stonden we 1-2 achter. Het kwam er voor ons dan op aan om in de tweede helft ook goed uit de startblokken te schieten en opnieuw ons ritme van het begin van de eerste helft te vinden. Dat lukte vrij aardig.”

Nu de voorsprong al twaalf punten bedraagt, wordt er al voorzichtig gespreken over de landstitel. Zover is het echter nog lang niet, weet Mechele. ”We moeten gewoon doorgaan en proberen de kloof nog verder proberen uitdiepen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws