Clinton Mata in de wedstrijd tegen STVV
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: Clinton Mata of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen jm20210110-843OP /Orange Pictures/Photo News

Mata beboet na snelheidsrit met Dennis

Op het veld bestrijkt Clinton Mata graag de volledige rechterflank. Met zijn snelheid en power is hij geliefd bij Philippe Clement en de fans. De verdediger maakte het dit jaar zelfs tot de top-10 in de uitslag van de Gouden Schoen. Ook buiten het veld trapt hij graag het gaspedaal in. Mata kreeg dinsdagmiddag een boete van de politierechter wegens een snelheidsovertreding en getinte ruiten van zijn Porsche.

Hoewel het voorval van alweer bijna anderhalf jaar geleden dateert, kreeg Mata dinsdagochtend pas zijn straf te horen. Waarom het zo lang heeft geduurd, is niet bekend. Op 19 oktober 2019 (!) reed Mata in het bijzijn van teamgenoot Emmanuel Dennis langs de Expresweg in Brugge. De twee reden richting binnenland toen ze een politieauto passeerden. Volgens Het Nieuwsblad beslisten de agenten de wagen van Mata te stoppen omdat die volgens hen veel te snel reed. Ze moesten aan 136 kilometer per uur rijden waar slechts 90 was toegelaten, aldus het proces-verbaal.

De agenten merkten bij het stopzetten van Mata zijn Porsche dat de voorste zijruiten getint waren. Daar werd de vleugelverdediger van Club Brugge dan ook voor gedagvaard. Zijn advocaat kwam dinsdgamorgen alle tenlasteleggingen betwisten. Volgens hem blijft Mata erbij dat hij niet te snel reed en heeft hij zijn Porsche zo in de garage gekocht. Met de getinte voorruiten zou hij eerder nooit problemen mee hebben gehad.

Real Madrid

Mata zijn advocaat vertelde ook nog eens dat de sfeer keerde toen de agenten doorhadden wie ze staande hadden gehouden. ”Plots ging het over de twee doelpunten van Dennis tegen Real Madrid. Mijn cliënt had het gevoel dat hij er zelfs met een handtekening vanaf kon komen. Hij vroeg de agenten of ze hem hadden tegengehouden om over voetbal te praten, maar dat viel bij hen in het verkeerde keelgat”, klinkt het bin Het Nieuwsblad.

De politierechter gaf Mata uiteindelijk een boete van 400 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij is niet de eerste speler van Club Brugge die dit seizoen een boete krijgt van de politierechter. Eerder moest Simon Deli al flink dokken voor een snelheidsovertreding. Toeval of niet, ook de Ivoriaan trapte op de Expresweg flink het gaspedaal in.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws