Maakt Mitrovic binnenkort zijn rentree voor Club Brugge?

Matej Mitrovic van Club Brugge
Matej Mitrovic van Club Brugge Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Matej Mitrovic zijn periode bij Club Brugge is nog geen succes. De Kroaat speelde mede door blessureleed vooralsnog pas 38 wedstrijden voor Blauw-Zwart. In de voorbereiding op dit seizoen kreeg hij een nieuwe tik te verwerken. Hij liep opnieuw een zware blessure op, die hem al zo'n zes maanden buiten de hoofdmacht houdt. Maar, er schijnt licht aan het einde van de tunnel.

Volgens Het Nieuwsblad heeft hij immers minuten gemaakt voor Club NXT. Zowel in de vriendschappelijke ontmoeting met KV Mechelen als Lokeren-Temse stond Mitrovic binnen de lijnen. Dat wijst erop dat hij inmiddels volledig is hersteld van zijn voetblessure, waar hij in augustus aan werd geopereerd. Dat is uiteraard goed nieuws voor Mitrovic en Philippe Clement. De coach zat in de eerste seizoenshelft nogal krap in de verdedigers.

Met Brandon Mechele, Odilon Kossounou en Simon Deli had hij slechts drie centrumverdedigers tot zijn beschikking. Daardoor moest hij nog wel eens flink puzzelen in de achterhoede. Tijdens het bezoek aan Zenit, bijvoorbeeld. In aanloop naar de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League testte Kossounou positief op corona, terwijl Deli wegens een schorsing al niet van de partij zou zijn. Noodgedwongen moest Clement een beroep doen op Federico Ricca, die van nature natuurlijk geen centrale verdediger is.

Deli

Met de tijdelijke terugkeer van Stefano Denswil heeft Clement inmiddels wat meer te kiezen. Het zou echter zomaar zo kunnen zijn dat Deli deze mercato nog vertrekt bij Club Brugge. De Ivoriaan staat al een lange tijd op de nominatie om te vertrekken. In de eerste seizoenshelft haalde hij bij lange na niet zijn niveau van vorig jaar en kwakkelde hij met blessures. Deli is inmiddels voorbijgestreefd door Mechele en behoort door de terugkeer van Denswil niet eens tot de wedstrijdkern. Een vertrek ziet hij, ondanks interesse van Fenerbahçe en Saint-Etienne, niet zitten. Volgens Het Nieuwsblad wil hij zijn salaris niet inleveren en denkt hij nog van belangrijke waarde te kunnen zijn.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand