Openda viert met zijn ploegmaten (Photo by Ben Gal/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News

Openda en Krmencik aan het kanon, Rezaei valt uit

Blauw-Zwart leent dit seizoen zeven spelers uit: Loïs Openda, Kaveh Rezaei, Siemen Voet, Thibault Vlietinck, Karlo Letica, Luan Peres en Michael Krmencik. Hoe presteerden zij dit weekend bij hun clubs? Een klein overzicht.

Loïs Openda – Vitesse

Vitesse doet het niet alleen uitstekend in de competitie, ook in de beker speelt het ondertussen al de kwartfinale. Openda had een belangrijk aandeel in de overwinning tegen ADO Den Haag afgelopen dinsdag. Hij scoorde de 1-0 en zit dit seizoen daarmee al aan zeven stuks. Wat later zorgde hij ook voor een assist voor  Matúš Bero. Tien minuten voor het einde werd Openda naar de kant gehaald. Vitesse won met 2-1 en speelt de kwartfinale tegen Excelsior Rotterdam.  

Ook in de competitie swingen de geel-zwarten. Afgelopen zaterdag wonnen de troepen van Openda met 1-0 van Groningen. De jonge belg speelde 85 minuten mee, maar was niet betrokken bij het enige doelpunt van de match. Dat was een heerlijke knal van verdediger Riechedly Bazoer. Vitesse staat na achttien speeldagen nu op een knappe tweede plaats, op drie punten van leider Ajax. Openda en co hebben dit jaar nog niet verloren en winnen nu al vijf wedstrijden op een rij.

Kaveh Rezaei – Charleroi

Kaveh Rezaei en Charleroi zijn aan een minder periode bezig in de Jupiler Pro League. Afgelopen dinsdag verloren de Zebra’s nog met 3-0 van Anderlecht en zondag was Standard ook met 3-2 te sterk. Rezaei viel in aan de rust maar kon weinig forceren. Zondag kon de Iraniër opnieuw niet veel speelminuten vergaren. Hij moest vroegtijdig naar de kant, na een harde smak op het gras. Zijn  ribbenkast bleek geraakt en hij moest afgelost worden door de Jamaicaan Nicholson. Die kon ook niet verhinderen dat Standard met 3-2 won en oprukt naar de vierde plaats in het klassement. Charleroi is ondertussen gezakt naar de achtste plaats.

Siemen Voet – KV Mechelen

Voet zag zijn geduld afgelopen zaterdag beloond. Woensdag haalde de jonge Belg nog niet de bank bij de wedstrijd tegen Standard (0-4 nederlaag), maar op zaterdag was het opnieuw prijs tegen Eupen (3-0 overwinning). Voet kreeg nog geen speelminuten, maar het is alleszins al een goed teken dat de jonge verdediger opnieuw op de bank mag plaatsnemen. De troepen van Wouter Vrancken wonnen nu al vijf van hun zes laatste wedstrijden en staan op nu op een dertiende plaats, zeven punten boven de degradatiezone.  

Thibault Vlietinck – OH Leuven

Vlietinck blijft de basisplaatsen opstapelen bij promovendus OH Leuven. De troepen van Marc Brys konden na een hectisch slot afgelopen donderdag met 2-3 winnen van Zulte Waregem. Vlietinck speelde zowat een volledige wedstrijd en werd pas gewisseld in de extra tijd. Zondag speelde hij zo’n 72 minuten mee, maar OHL kon geen vuist maken tegen AA Gent. De promovendus verloor met 0-3 en staat nu op een gedeelde zesde plaats, samen met KV Oostende.  

Karlo Letica – UC Sampdoria

Letica dreigt dit seizoen amper speelminuten te verzamelen bij UC Sampdoria. Afgelopen zondag won de ploeg met 2-0 van Parma, Letica geraakte andermaal niet van de bank. Sampdoria  staat in de Serie A nog altijd op de tiende plaats.

Luan Peres – Santos FC

Peres mag met Santos in de finale van de Copa Libertadores zitten, in de competitie kenden ze heel wat minder succes met een erg magere nul op zes. Donderdag werd eerst met 2-0 verloren van Fortaleza, Peres zat niet in de selectie. Zondag speelde de Braziliaan wel opnieuw negentig minuten mee, maar verloor Santos opnieuw. Deze keer gingen ze tegen Goiás met 3-4 voor de bijl. Peres pakte na een kwartier al een gele kaart. Door die nul op zes staan ze niet meer alleen op de achtste plaats. Corinthians en Céara wonnen wel minstens een wedstrijd en staan nu op gelijke hoogte met de troepen van Peres.

Michael Krmencik – PAOK

Krmencik was afgelopen woensdag opnieuw trefzeker voor zijn Griekse werkgever. In de derde ronde van de beker versloeg PAOK gemakkelijk Larissa met 5-0, Krmencik was goed voor de 3-0. Zondag stond de Tsjech opnieuw in de basis, maar kon hij geen beslissende rol spelen in het 2-2 gelijkspel tegen AEK Athene. Door dat puntenverlies zakken Krmencik en co naar de vierde plaats in de Griekse Super League, op twaalf punten van leider Olympiacos.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws