Loan Watch: Krmencik en Rezaei vinden het net

Kaveh Rezaei bij Charleroi
Kaveh Rezaei bij Charleroi Foto: © ©Philippe Crochet/ Photonews

Blauw-Zwart leent dit seizoen zeven spelers uit: Loïs Openda, Kaveh Rezaei, Siemen Voet, Thibault Vlietinck, Karlo Letica, Luan Peres en Michael Krmencik. Hoe presteerden zij dit weekend bij hun clubs? Een klein overzicht.

Loïs Openda - Vitesse

Openda zit dit seizoen al aan zes doelpunten, maar gisteren kon hij daar nog geen vervolg aan breiden. In de met 0-2 gewonnen wedstrijd op Heracles speelde de jonge Belg 70 minuten mee, hij had geen voet in de beide doelpunten. De ploeg uit Arnhem deelt nu knap de derde plaats met Feyenoord. Morgenavond nemen Openda en co. het alweer op tegen Utrecht.

Kaveh Rezaei - Charleroi

De Iraniër was na blessureleed afgelopen zaterdag weer back in business. Na een uur spelen viel Rezaei in voor Massimo Bruno en hij liet meteen van zich spreken. Hij stond welgeteld 12 minuten op het veld vooraleer hij de 3-2 scoorde voor de Zebra's. Het mocht echter niet baten. Charleroi verloor immers met dezelfde 3-2-cijfers van Oostende. Zwart-wit blijft wel op de derde plaats staan met 33 punten, negen minder dan leider Club.

Siemen Voet - KV Mechelen

Voet kwam dit weekend andermaal niet aan spelen bij Malinwa. De jonge Belg zat opnieuw in de 22-koppige selectie maar haalde met drie anderen de bank niet in de wedstrijd tegen Antwerp. De Kakkers wonnen met 3-0 na doelpunten van Schoofs (1x) en Hairemans (2x). In de stand staat KVM nu op de dertiende plaats.

Thibault Vlietinck - OH Leuven

Vlietinck speelde zondag de volle 90 minuten mee in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Anderlecht. Spits Thomas Henry scoorde het enige doelpunt met een penalty in de laatste minuten van de wedstrijd. OHL heeft door de overwinning een zaakje gedaan in het klassement. Het staat nu op de vierde plaats, op een puntje van Charlerloi.

Karlo Letica - UC Sampdoria

Letica geraakt maar niet van de bank bij zijn Italiaanse werkgever. Afgelopen woensdag won Sampdoria met 2-1 van Inter, concurrent Emil Audero stond de volle 90 minuten onder de palen. Als Sampdoria het vanavond haalt van Spezia, dan springt het naar de tiende plaats in het klassement. Inter blijft tweede, op drie punten van stadsgenoot AC Milan.

Luan Peres - Santos FC

Afgelopen zondag speelde de Braziliaan een twintigtal minuten mee in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen leider Sao Paolo. Hij viel in in de 72ste minuut en kon met succes de voorsprong helpen vasthouden. Peres en co. staan nog altijd op de achtste plaats in de Braziliaanse Série A.

Michael Krmencik - PAOK FC

Krmencik kwam in januari 2020 met veel verwachtingen over van Viktoria Plzen, maar wist geen moment indruk te maken. Het verhaal is inmiddels bekend. Hoewel de Tsjechische topclub hem wel weer in de armen wilde sluiten, koos hij voor een tijdelijk vertrek naar Griekeland. De Tsjech heeft afgelopen zondag meteen de weg naar het doel gevonden bij zijn nieuwe werkgever. Hij viel rond de 70ste minuut in en prikte iets voor affluiten de 3-1-eindstand tegen de netten. PAOK won dus met 3-1 tegen Volos NFC en blijft derde in de competitie. Het verschil met de bovenste twee plaatsen is echter flink. Olympiakos is leider met acht punten voorsprong op Aris, terwijl PAOK volgt op tien punten.