ROME, ITALY - DECEMBER 08 : Noa Lang forward of Club Brugge @ Simon Deli defender of Club Brugge pictured during the UEFA Champions League Group match between Lazio Rome and Club Brugge at the Stadio Olimpico on December 8, 2020 in Rome, Italy, 8/12/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Lichte verbazing over Gouden Schoen-klassering Lang

Met een bezoek aan Sint-Truiden hervat Club Brugge zondag de titelstrijd. Dat doen Philippe Clement en zijn manschappen als koploper. Dat laatste hebben ze toch ook te danken aan de prestaties van Noa Lang in de eerste seizoenshelft. Met vijf treffers en drie assists was hij aardig op dreef in zijn eerste maanden als speler van Blauw-Zwart. Desondanks is Lang geen serieuze kanshebber voor de Gouden Schoen. Hij kreeg immers slechts één punt van de stemgerechtigden.

Op de voorlaatste dag van de transfermarkt had Club Brugge zijn eerste aanwinst eindelijk binnen. Nadat Lang van zijn coach bij Ajax te horen kreeg dat hij ”Dusan Tadic maar even uit de basis moest spelen”, koos hij eieren voor zijn geld. Onlangs vertelde hij in gesprek met Voetbal International eerlijk dat hij in eerste instantie niet naar Club Brugge wilde verkassen. Zijn zaakwaarnemer overtuigde hem echter een kijkje te nemen. Lang hoefde vervolgens niet lang meer na te denken. Hij vertelde zijn agent de overige geïnteresseerde clubs af te zeggen. Hij wilde alleen nog maar naar Brugge.

In het shirt van FCB liet hij al snel zijn klasse zien. Hij speelde zich na zijn debuut op Standard in de basis, was met doelpunten en assists belangrijk voor zijn ploeg en werd volledig terecht verkozen tot Speler van de Maand november. Na zijn optreden in het slotduel van 2020, thuis tegen Eupen, waren veel supporters het erover eens: Lang is een serieuze kanshebber voor de Gouden Schoen. De stemgerechtigden dachten daar echter anders over, blijkt uit de eerste resultaten van Het Laatste Nieuws, de organisator van deze verkiezing.

‘Ongelofelijk’

Lang kreeg slechts één puntje. Daarmee valt hij zelfs buiten de top-30. Op Twitter spreekt een aantal fans zijn lichte verbazing uit. ”Eén puntje is ronduit belachelijk”, klinkt het onder meer. Ook over de lage klassering van Albert Sambi Lokonga, toch een smaakmaker bij Anderlecht, heerst verbazing.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws